°C 4

Goričani deklasirali sinjski Alkar: To još nije ona uigranost kojoj težim

06.10.2019.

Damir Žbulj

Nakon slabijeg otvaranja sezone u Splitu košarkaši Gorice pružili su sjajnu partiju na domaćem parketu protiv sinjskog Alkara te su na kraju upisali zasluženu i uvjerljivu pobjedu rezultatom 91:74 (23:17, 30:17, 20:22, 18:18).

Utakmica je praktički bila odlučena već do poluvremena, kad su Goričani otišli na gotovo 20 poena prednosti. U posljednjoj sekundi prvog dijela Mazalin je ubacio za velikih 53:34 na predahu.

U nastavku je ekipa Josipa Sesara još i povećala vodstvo, kontrolirala dvoboj i tek se u završnim minutama malo opustila, kad su gosti ublažili evidentan poraz.

Iako bi se prema konačnom rezultat moglo očekivati, Goričani u ovom dvoboju nisu bili previše šuterski raspoloženi, jer su ubacili tek osam trica iz čak 32 pokušaja. Međutim, dominirali su u obrani, skoku i ostalim segmentima igre pa strateg Gorice može u konačnici biti zadovoljan partijom svojih igrača.

Ekipu je predvodio novopridošli Mislav Brzoja, koji je za nešto manje od 30 minuta ubacio 17 poena, uz sedam skokova, pet asistencija, dvije ukradene i četiri izgubljene lopte te jednom blokadom. Ivan Vraneš dodao je 16 poena i pet skokova, Majcunić je ubacio 11 koševa, dok su po deset dodali Mašić i Mazalin, koji je imao i devet uhvaćenih lopti.

"Poslije utakmice u Splitu gdje je bilo dosta nervoze i gdje smo imali dosta loših odluka mislim kako je ova utakmica bila puno bolja. Iako, to još uvijek nije uigranost kojoj ja težim i koju smo imali prethodne dvije sezone. Nekolicini novih igrača treba malo vremena da se adaptiraju na momčad i momčad na njih. Najvažnija su osvojena dva boda i prva domaća pobjeda. Poradit ćemo na vanjskom šutu, jer iako nas nije služio šut zabili smo 91 poen," naglasio je Sesar neposredno nakon dvoboja.

"Mislim da smo napokon dobro otvorili utakmicu i krenuli s nekoliko pogođenih šuteva što nam je dalo dodatno samopouzdanje i na kraju smo samo razliku povećavali. Obranu smo odigrali sjajno, smanjili smo broj njihovih ubačaja. Najbitnije je nam je otvaranje utakmice, da tu ne zakažemo. U idućem kolu idemo u Šibenik, idemo se tamo boriti i nadam se pobjedi," nadovezao se Borna Kapusta.

U preostalim odigranim susretima drugog kola HT Premijer lige GKK Šibenka je slavila na gostovanju u Zadru kod Sonik Puntamike 58:76, Dubrava Furnir je na gostovanju dobila Adria Oil Škrljevo 80:83, Vrijednosnice Osijek su u dramatičnom okršaju s minimalnih 72:71 svladale Hermes Analiticu, dok je Zabok na domaćem terenu s 85:74 nadigrao Split. 

Derbi Cibone i Zadra zakazan je za 9. listopada u 18 sati. 

U trećem kolu KK Gorica 12. listopada gostuje na Baldekinu kod Šibenke. 

 

Snimka utakmice na HKS TV