°C 7

Goričane pomazio ždrijeb u Kupu Krešimira Ćosića

07.12.2017.

Igor

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza jučer su izvučeni parovi osmine finala Kupa Krešimira Čosića. Košarkaši Gorice mogu biti zadovoljni jer su izbjegli sve premijerligaše te su za protivnika dobili zadarskog drugoligaša, Sonik Puntamiku. 

-Po rejting listi oni su bili najbolji izbori. Imaju zanimljivu momčad s nekoliko iskusnih igrača. Trebamo se što bolje pripremiti, jer nam u Jazinama neće biti nimalo. No, s obzirom na naše ovogodišnje igre mi smo favoriti i to trebamo potvrditi- kaže trener goričkih košarkaša, Josip Sesar.

Utakmice četvrtog kruga igraju se 6. i 7. siječnja, a uz susret Sonik Puntamika-Gorica, još se sastaju Ribola Kaštela- Zagreb, Vrijednosnice Osijek-Šibenik, Škrljevo- Hermes Analitica, Split-Cibona, Agrodalm-Zadar, Jazine –Cedevita i Alkar-Zabok.

Pobjednici ovih dvoboja plasirat će se na Final Eight koji se igra od 14. do 17 veljače.

No, dok čekaju Kup susret pred Goričanima su u naredna dva kola pravi prvenstveni dvoboji, jer u subotu ih očekuje derbi susret kod Agrodalma koji je također bez poraza, dok za tjedan dana u Veliku Goricu stiže Rudeš.

-Agrodalm je definitivno najjači protivnik u dosadašnjem dijelu sezone. Oni su atipična momčad u kojoj svi šutiraju za tri poena, neće nam biti lagano, no moramo ih uvesti u naš ritam utakmice- o subotnjem derbi susretu će Sesar.

Utakmica između Agrodalma i Gorice igra se u subotu od 20,30 sati u SD Pešćenica.