°C 16

Gorica u Vrbovcu uvjerljivo izborila finalni okršaj protiv Kurilovca

21.05.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice izborili su finale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije i tako osigurali svoje mjesto u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa iduće sezone!

Nakon fantastične domaće pobjede nad Osijekom i uoči odluke o plasmanu u Europu u posljednjem kolu kod Lokomotive ekipa Sergeja Jakirovića gostovala je u Vrbovcu, gdje je uvjerljivo slavila protiv tamošnjeg trećeligaša rezultatom 5:1. Sve je praktički bilo odlučeno u prvom dijelu.

U listu strijelaca upisali su se Špičić, Šroler, Maslowski iz penala, Oboabona i na kraju Ronaldo Deaconu. Domaći su jedini gol zabili s bijele točke.

Strateg Goričana na travnjak stadiona 'na Sajmištu' poslao je 'kombinirani' sastav, u kojem su priliku većinom dobili oni iz 'drugog plana'. Na travnjak stadiona u Vrbovcu istrčali su vratar Čović pa Mchedlishvili, Ljubisavljević, Oboabona i mladi Krešimir Krizmanić, za kojeg je trener Jakirović najavio kako će u posljednjoj utakmici sezone kod Lokosa dobiti priliku za prve prvenstvene prvoligaške minute te Maslowski, Maloča, Špičić, Šroler, Moro i Ronaldo Deaconu. Na klupi su bili Veriga, Musa, Miya, Čepo, Marina, Lovrić i Ndiaye.

Za trofej će Gorica igrati protiv rivala iz Kurilovca, koji će tako braniti titulu pobjednika županijskog Kupa nakon što je na pomoćnom travnjaku Gradskog stadiona, poslije raspucavanja jedanaesteraca, sa 6:5 eliminirao Dugo Selo. U regularnom vremenu bilo je 1:1, gosti su poveli preko Mikulića, a poravnao je Humeljak.

Za pobjednike su precizni bili Čunčić, Kelava, Mandura, Matoš i Roginić. Tragičar Dugog Sela bio je Žabec.

-->> Kurilovec izbacio Dugo Selo i izborio finale županijskog Kupa

Kurilovčane su ove sezone u nacionalnom Kupu prošli pretkolo u Suhopolju, dok ih je u šesnaestini finala na Udarniku zaustavio koprivnički prvoligaš Slaven Belupo.

(Foto: HNK Gorica)