°C 16

Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod

11.11.2017.

Igor

Opasno su rukometaši Gorice živjeli u večerašnjem susretu protiv Spačve koja se u Velikoj Gorici prikazala u jako dobrom svjetlu. Vodili su Vinkovčani tijekom cijelog susreta, a posustali su tek u završnici u kojoj su domaći igrači pokazali karakter i snagu stigavši do izjednačenja i boda. Poslije posljednjeg sučevog zvižduka rezultat je bio 31:31, a osvojenim bodom daleko su zadovoljniji bili u domaćim redovima.

Loše otvaranje Gorice (nekoliko ishitrenih šuteva, slabija igra u obrani) donijeli su gostima već u sedmoj minuti vodstvo od 5:1. Bio je to signal za uzbunu zbog čega je i trener Hrvoje Pekera zatražio minutu odmora. No, pomaka nije bilo jer sredinom prvog dijela gosti su imali i najvećih plus šest (3:9). Korak po korak domaći su igrači lovili zaostatak, ne bi li u 25. minuti došli na samo gol zaostatka (13:14), ipak završne minute ponovno pripadaju gostima koji do odmora bježe na tri gola prednosti (14:17).

U nastavak susreta domaći rukometaši ulaze puno odlučnije te u 40. minuti napokon stižu do izjednačenja (19:19). Gosti na to odgovaraju s tri uzastopna gola ne dozvolivši domaćim igračima da preuzmu kontrolu nad igrom i rezultatom. Uslijedilo je novo hvatanje gostiju koji su stalno održavali dva do tri gola prednosti. Međutim, u posljednjih pet minuta u kojih se ušlo rezultatom 27:30 domaći se igrači bacaju na glavu te preko Matića, Vladušića i Ćavara dostižu tri gola zaostatka izjednačivši na 30:30. Nadu gostima u možebitnu pobjedu donosi Karaula, kojeg je 13 sekundi prije završne sirene poništio svojim sedmim zgoditkom Hrvoje Ceković.

-Bilo je jako teško, u svemu tome bilo je i puno nervoze. U tom stizanju imali smo i velikih prigoda za potpuni preokret, međutim u posljednjih petnaestak minuta promašili smo četiri-pet čistih zicera. To je sastavni dio igre, no loš ulazak u utakmicu je presudio. No, pokazali smo karakter- o utakmici će trener Gorice, Hrvoje Pekera.

PREMIJER LIGA, 7. KOLO
HRK GORICA – RK SPAČVA 31:31 (14:17)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 7, Borić, Laljek 7, Matić 5, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 3, Dijanić, Ćavar 6, Sladoljev 11 obrana, Žarković 1, Goršeta 1, Horvačić, Barišić 1.
RK SPAČVA: D. Stojanović 1 obrana, M. Jurić, Maroš, Karaula 6, I. Jurić 6, Naš 3, Vešligaj 1, Mihaljević 2, Nedić 3, Vignjević 4, T. Stojanović, Božić 1, Babić 4, Vukušić, Ranogajec 1, Ereš 6 obrana.

Galerija slika

Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod Gorica u posljednjim trenucima iščupala bod