°C 16

Gorica u okršajima s Rijekom ima četiri uzastopne pobjede: Za mene je to 'prošlo svršeno vrijeme'

26.10.2019.

Damir Žbulj

U četiri posljednje međusobne utakmice s Rijekom Gorica ima sve četiri pobjede! Respektabilan je to niz za bilo koji klub, a ne smo za ekipu Sergeja Jakirovića protiv hrvatskog viceprvaka.

Nakon dva uzastopna poraza, od Osijeka i Dinama, a prije okršaja s Hajdukom u Kupu i prvenstvu, Goričani bi sigurno bili zadovoljni i da ovaj put na Rujevici uzmu barem jedan bod, iako se naravno nadaju novom slavlju!

"Znamo da je Rijeka opasna na Rujevici, čeka nas zanimljiva utakmica, kao i uvijek s njima., Stigao im je nedavno i novi trener, s kojim mi imamo iskustva dok je bio trener u slovenskim Domžalama. Sigurno još nije uspio sprovesti svoje ideje i zamisli u ovom kratkom razdoblju, ali pogledali smo dvije njihove utakmice, s Lokomotivom i Slaven Belupom. Poznajemo se jako dobro...

"Obično znam reći da će biti bitno u kakvom ćemo biti raspoloženju, ali znam da ćemo biti dobri na Rujevici. Bez obzira na dva poraza, od Osijeka i Dinama, volio bih da moja ekipa na terenu izgleda baš tako kao u posljednje dvije utakmice. Naravno, moramo smanjiti greške koje događaju i koncentracija mora biti na puno višoj razini," analizirao je trener Jakirović, koji ima određenih problema u sastavljanju početne postave.

"Maslowski i Ljubisavljević su obnovili ozljede koljena. Nije tako strašno kao prvi puta, ali nešto se dogodilo. Znat ćemo više nakon dodatnih pregleda. Steenvoordena i Mathieua je pokosila viroza, izgubili su i do pet kilograma i izvan su pravog ritma. Krešo Krizmanić je ozlijedio gležanj, ali svi ostali su na dispoziciji i spremni za okršaj."

Rijeku s klupe od nedavno vodi mladi slovenski stručnjak Simon Rožman, kojeg Jakirović već dobro zna od ranije...

"On spada u kategoriju 'modernih' trenera. Njegove ekipe teže što većem posjedu lopte, žele kontrolu igre, u defenzivi igraju presing. Ovo je Rijeci treći trener u posljednjih godinu dana nije lako tim igračima sve pohvatati. Iako, oni su pravi profesionalci i dobri nogometaši. U pripremnim utakmicama smo dva puta dobili Domžale, smatramo da smo u nekoj pozitivi što se tiče međusobnog omjera."

Četiri poraza u nizu od Gorice sigurno će i Riječanima biti dodatna motivacija za ovaj okršaj, koji je na rasporedu u subotu od 17.30 sati.

"Imamo četiri pobjede u nizu. Jedini ovosezonski poraz Rijeka je doživjela baš protiv nas. Za mene je to 'prošlo svršeno vrijeme'. Mogu reći da imamo dobar niz, ali isto tako smo imali i protiv Hajduka i Osijeka pa su tamo stigli novi treneri i mi smo izgubili. Nadam se da će sada biti 'treća sreća' i da ćemo odigrati dobru utakmicu i nešto uzeti...

"Možda njima ne leži naš način igre, kao što nama ne leži Inter. Možemo to i tako gledati, jer smo protiv Intera uzeli najmanje bodova. trebalo bi to pitati igrače," zaključio je Jakirović, koji je prije nekoliko dana položio posljednji ispit prije dobivanja trenerske UEFA Pro licence.

Jakir je već i ranije dokazao kako je odličan strateg te izuzetno talentirani i perspektivni mladi i moderni nogometni stručnjak.

"Nakon dvije godine školovanja i dobrih iskustava na akademiji dosta se toga naučilo. Sve je to manje više isto, samo je razlika u individualnoj kvaliteti igrača koje vodite. U srijedu smo odradili i taj praktični dio, položili sve i sada još morao to sve što smo prezentirali staviti u pisani oblik završnog rada, na temu kreiranje treninga na osnovu analize suparnika. Tada mogu reći da imam licencu."

BILO PA PROŠLO...

Dvoboj na Rujevici najavio je i kapetan Kristijan Kahlina...

"Nije nam palo samopouzdanje jer cijelo prvenstvo igramo dosta dobro. Malo nam 'šteka' realizacija, imali smo dosta prilika a malo smo manje zabijali. U pozitivnom smo raspoloženju i na Rujevicu idemo po bod ili sva tri."

U okršaju s Dinamom napravio je veliku pogrešku, međutim, naglasio je kako ga to nije poremetilo u pripremni nove utakmice.

"Nije me ta pogreška protiv Dinama poljuljala, jer znam kako naporno radim i koliko uzastopnih utakmica imam odigranih za Goricu. Imao sam i ranije grešaka, ali to je normalna stvar. Tko igra taj i griješi. Tješim se da nije bila čista vratarska pogreška nego u igri, pa me možda sve to i manje smeta. Najlakše je u tom trenutku bilo ispucati loptu, ali u zadnje vrijeme težimo nešto više u igru uključiti i golmana. Dogodilo se, ali ne bih se previše na to vraćao..."

"Bilo pa prošlo," naglasio je smireno Kale!

U riječkom taboru hrabre se prije novog dvoboja s Goričanima

"Gorica je kompaktna i agresivna ekipa koja se ne predaje. Moramo igrati svoju igru i pravilno reagirati. Izgubili smo zadnje četiri utakmice protiv Gorice, netko bi možda rekao da su oni sada favoriti, ali mi se ne slažemo. Imamo kvalitetu i želju i zamolio bih sve navijače sa svih tribina da pomognu igračima," najavio je trener Riječana Rožman.

Franko Andrijašević također širi optimizam u riječkim redovima: "Igrači imaju veliki motiv da napokon pobijedimo Goricu. Bit će teško, Gorica ima dobre individualce i dobra su ekipa. Morat ćemo biti na 100 posto i uz pomoć navijača vjerujem da možemo doći do tri boda..."


U petak je Inter s minimalnih 1:0 slavio u Varaždinu, u subotu još Hajduk dočekuje Slaven Belupo, dok će u nedjelju Lokomotiva gostovati kod Prelecove Istre 1961 u Puli, a Osijek kod Dinama na Maksimiru.

HT Prva liga:
1. Dinamo 11 +15 25
2. Hajduk 12 +14 24
3. Rijeka 11 +8 22
4. Osijek 12 +7 20
5. Lokomotiva 12 -1 16
6. Gorica 12 -2 15
7. Inter-Zaprešić 13 -7 11
8. Istra 1961 12 -7 10
9. Varaždin 13 -11 10
10. Slaven Belupo 12 -16 10