°C 6

Gorica se ispromašivala, ali je svladala Šibenik

20.10.2017.

Igor

Desetkovani nogometaši Gorice uspjeli su danas s minimalnih, ali potpuno zasluženih 1:0 svladati Šibenik. Domaći trener, Ivan Prelec imao je slatkih briga oko sastavljanja momčadi jer za današnji dvoboj nije mogao računati na standardne; Hrvoja Jančetića, Marina Pejića, Hrvoja Humeljaka, Tonija Španju te Dinka Matoševića. No, oni koji su dobili šansu za igrom opravdali su povjerenje te u vrlo dobroj predstavi svladali goste iz Krešimirova grada. 

Trebala je pobjeda Gorice biti i izraženija, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Već u prvih pet minuta domaći su igrači u dva navrata zaprijetili prema vratima Šibenika, no gostujući vratar Borna Žitnjak bio je spreman. Zaustavio je Žitnjak do odlaska na odmor još udarce Sedlačeka koji je izašao sam na njega, kao i udarac Šipoša s par metara. Izašao je Šipoš i sam na gostujućeg vratara, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Opasno je u 40. minuti zaprijetio i Maslowski, no Žitnjak je bio na mjestu. U prvih 45. minuta gosti su zaprijetili tek u dva navrata, u oba slučaja preko Banića. Međutim, Kahlina se nije dao iznenaditi.

Sve do 54. minute vratar Šibenika, Borna Žitnjak bio je junak, no onda je u samo jednoj sekundi postao tragičar. Njegovu neopreznost iskoristio je danas raspoloženi Adrian Zenko koji mu je ukrao loptu te pogodio za 1:0.

Nakon primljenog pogotka gosti su se oslobodili te su postali bolja i opasnija momčad, a najbliže izjednačenju došli su u 74. minuti kada je Pecolaj nakon prekida uzdrmao vratnicu. Završne minute susreta ponovno pripadaju Gorici koja je zaprijetila preko Maslowskog čiji je udarac Žitnjak obranio, kao i Šipošev udarac, čiju je jednu loptu s gol linije izbacio Perica šare. I kada se očekivao posljednji zvižduk suca Gorana Pečarića, omalenu Juraj Spudić pogodio je vratnicu gostujućeg gola.

-Strašno smo popravili igru, što pokazuju i stvorene šanse. Takve prilike moramo zabijati. Umjesto da vodimo prvo poluvrijeme s 3,4:0 te da ljudi na tribini i mi uživamo, sve je bilo nekako kroz grč. No, tako jednostavno osvajamo bodove- rekao je vratar Gorice, Kristijan Kahlina dodavši:

-Ne smije nam se događati da se nakon gola povučeno, jer ako smo do tada imali posjed znači da vrijedimo i da možemo igrati cijelu utakmicu.

Svi oni koji su danas došli bili su ugodno iznenađeni postavljenim stolcima uzduž cijele zapadne tribine. Postavljeno je njih tri tisuće, a nekoliko stotina bit će postavljeno i na istok. Radnikov stadion tako se dodatno ušminkava za Kup susret protiv Rijeke koji će se odigrati 14. studenog, dok je za 8. studenog najavljen susret između mladih reprezentacija Hrvatske i San Marina.

2. HNL, 13. KOLO
HNK GORICA – ŠIBENIK S.D.D. 1:0 (0:0)
STRIJELAC: 1:0 Zenko (56)
HNK GORICA: Kahlina, Čagalj, Smoljo, Muhar (od 64. Spudić), Šipoš, Ljubisavljević, Žutić, Zenko (od 70. Povoljnjak), Maslowski, Sedlaček (od 82. Spudić), Marina. TRENER: Ivan Prelec
ŠIBENIK S.D.D.: Žitnjak, Pecolaj, Banić, Šare, Fuštin, Brekalo (od 74. Ljubičić), Musa, Vukorepa, Aliyu, Celić, Roca (od 66. Stanić). TRENER: Borimir Perković

Galerija slika

Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik Gorica se  ispromašivala, ali je svladala Šibenik