°C 15

Gorica propustila veliku priliku za povijesni plasman u polufinale Kupa

04.12.2019.

Damir Žbulj

Veliku priliku propustili su nogometaši Gorice za plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Ekipa Sergeja Jakirovića već je i ulaskom u četvrtzavršnicu ostvarila ove sezone povijesni uspjeh, međutim, Slaven Belupo je bio premostiva prepreka i šteta što Goričani nisu prvi puta ušli među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja.

Koprivničanci su na Gradskom stadionu imali dva udarca u okvir vratiju Čovića, koji ove sezone standardno brani u Kupu i ima prednost ispred kapetana Kahline, a na kraju su slavili s 2:1 (1:0).

Pogodak odluke za konačni rezultat zabio je 15-ak minuta prije kraja dvoboja neuništivi Ivan Krstanović, istinska legenda domaćih nogometnih travnjaka, koji je još jednom potvrdio o kakvo se iskusnom 'starom liscu' radi.

 

Utakmica je loše krenula za Goricu, nakon kornera s desne strane na prvoj vratnici je u skoku najviši bio Mikulić, pokušao je prebaciti na drugu stativu, a lopta je odsjela u mreži.

Izuzetno hladno vrijeme nije privuklo velik broj gledatelje na tribine, no, podrška domaćima bila je glasna, što je pomoglo Jakirovićevoj momčadi da pronađe pravi ritam na teškom travnjaku.

Najveću prigodu za poravnanje propustio je Kristijan Lovrić, najopasniji igrač na terenu. Sjurio se prema suparničkim vratima, a gostujući čuvar mreže krajnjim je naporom zaustavio njegov pokušaj.

Sve je puno bolje izgledalo u nastavku susreta. Jakirović je izvadio Musu Muhammeda, ubacio Hamada, a Dvornekovića povukao na desnog beka. Nakon manje od deset minuta igre u drugom dijelu mladi Krešimir Krizmanić, koji je uz Marinu i Jovičića zaigrao u posljednjoj liniji, dubinskim ispucavanjem pronašao je Cherifa Ndiayea, koji je izdržao sve nalete suparnika i matirao Filipovića.

Činilo se tada da će Goričani do potpunog preokreta, ali samo je jedan trenutak nepažnje bio dovoljan da gosti ponovno dođu do prednosti i kako se kasnije pokazalo i ključnog pogotka.

Dvorneković u toj kobnoj 75. minuti nije dobro zatvorio svog igrača, a ubačaj s lijeve strane na drugoj je vratnici dočekao neumoljivi Krstanović.

U posljednjih desetak minuta uslijedila je potpuno opsada gola Slaven Belupa. Lovrić je još jednom s više od 25 metara spektakularno izveo slobodan udarac, međutim, uzdrmao je vratnicu, a odbijenu loptu ravno u Filipovića šalje Ndiaye. Senegalac je samo nekoliko trenutaka kasnije, poslije ubačaja Krizmanića, slabo pucao glavom...

Posljednje minute protekle su u poptunoj nervozi na travnjaku, došlo je do naguravanja, sudac Zebec podijelio je nekoliko žutih kartona, no, vrijeme nadoknade je iscurilo i više nije bilo prave prilike za povratak u dvoboj, koji na kraju mogao završiti i drugačije.

Koprivničanci su znali proslaviti ovaj veliki uspjeh, a već u subotu će na istom mjestu pokušati pomrsiti planove Goričana i u prvenstvu, u okršaju 18. kola HT Prve lige od 15 sati.