°C 9

Gorica pojačala obranu nizozemskim stoperom

07.07.2019.

Damir Žbulj

Velikogorički prvoligaš doveo je novo pojačanje za svoju obranu. Nakon što je na početku priprema potpisao stoper Maks Juraj Ćelić, u svlačionicu Gorice, isto kao 'slobodan igrač', stigao je i 26-godišnji Nizozemac Matthew Steenvoorden.

Posljednje tri godine proveo je u nizozemskom drugoligašu Cambuuru, koji je prošlu sezonu zaključio na desetoj poziciji tamošnjeg prvenstva.

Na početku karijere igrao je za mladu momčad Feyenoorda, branio je boje Excelsiora i FC Dordrechta, a s Goricom je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Prvi trening će 188 centimetara visoki branič odraditi u ponedjeljak, kad se nakon dva dana odmora igrači Gorice na Gradskom stadionu okupe na početku završne faze priprema.

Matthew ima i osam nastupa za U-19 reprezentaciju Nizozemske, a u Velikoj Gorici bi se trebao dobro snaći, jer su u Jakirovićevoj momčadi već njegovi sunarodnjaci Joey Suk i Justin Mathieu, s kojim je i igrao u Cambuuru.

Strateg Gorice bit će od koristi na nekoliko pozicija u posljednjoj liniji obrane, a po potrebi može igrati i zadnjeg veznog.

Prošle sezone je ostvario 26 nastupa te je zabio čak šest golova i upisao dvije asistencije.

Priliku za prvi nastup imat će već u srijedu, u pripremnom dvoboju protiv Tuzla Cityja (16 sati). Gorica će u srijedu imati dvostruki program, jer će od 18 sati odigrati i susret s mađarskim prvoligašem Kapošvarom.

Nova sezona HT Prve lige počinje 20. srpnja na našem Gradskom stadionu od 21 sat protiv Intera iz Zaprešića.