°C 10

Gorica na startu poražena od Dinama II

18.08.2017.

Igor

Iščekivao se novi prvenstveni start s velikim nestrpljenjem u redovima Gorice kojoj je ovo osma uzastopna sezona otkako se natječe u drugoligaškoj konkurenciji. Nažalost, debi na klupi Gorice Dean Klafurić neće pamtiti po dobrome, jer Dinamo II je po prvi puta slavio u Velikoj Gorici. 

Nakon devedeset minuta igre bilo je 2:0 za goste iz Maksimira, a konačan dojam je složit će se svi kako su igrači Gorice ostali dužni. Šteta, jer tko zna u kojem bi smjeru krenula utakmica da je kojim slučajem vratar Kristijan Kahlina u 20. minuti poentirao s jedanaest metara nakon što je u kaznenom prostoru srušen Hrvoje Humeljak. Međutim, njegov pokušaj pročitao je njegov kolega Dinko Horkaš sačuvavši svoju mrežu netaknutom.

Otišlo se tako na odmor bez pogodaka, a tvrda i čvrsta utakmica odlučena je u periodu od 55. do 73. minute kada su se dogodili svi najvažniji trenuci susreta. Najprije je u 59. minuti isključen Mario Marina, a veliki propust sudac Andrej Burilo napravio je u 61. minuti kada nakon igranja Filipa Uremovića rukom nije pokazao na bijelu točku. 

Gosti su susret u svoju korist prelomili u 73. minuti kada je Cekici pogodio za vodstvo Modrih, da bi pobjedu sastava trenera Igora Jovičevića u sudačkoj nadoknadi potvrdio Ivan Božić.

2. HNL, 1. KOLO
HNK GORICA – GNK DINAMO II 0:2 (0:0)
STRIJELCI: 0:1 Cekici (73), 0:2 Božić (90)
HNK GORICA: Kahlina, Čagalj, Matošević, Jančetić, Ljubisavljević, Žutić, Zenko, Humeljak (od 78. Pejić), Sedlaček (od 64. Milanović), Povoljnjak (od 56. Muhar), Marina. TRENER: Dean Klafurić
GNK DINAMO II: Horkaš, Uremović, Čabraja, Plantak, Stolnik, Perić (od 46. Hudećek), Špikić, Muhar, Ćuže (od 55. Božić), Cekici, Jurilj (od 83. Anić). TRENER: Igor Jovičević