°C 12

Gorica i Zadar u finalu rođendanskog turnira: Igrači su najzaslužniji za ovaj uzlet

14.09.2019.

Damir Žbulj

Velikogorički ljubitelji košarke mogli su uživati u prvom danu slavljeničkog pripremnog turnira povodom 50. rođendana kluba u našoj Gradskoj sportskoj dvorani, kako u najvećem hrvatskom derbiju i okršaju Cibone i Zadra, tako i u dramatičnom i uzbudljivom dvoboju Goričana i ruskog prvoligaša Temp-Sumz!

U velikom finalu u subotu od 17 sati na parket će tako Gorica i Zadar, dok će za treće mjesto od 15 sati igrati Cibona i Temp-Sumz.

Ekipa Josipa Sesara uspjela je preokretom u nastavku utakmice i boljom igrom u posljednjoj dionici dvoboja doći do zaslužene pobjede rezultatom 82:80. Lovro Mazalin bio je sjajan s 20 poena i osam skokova, dok su dvoznamenkasti bili još Vraneš s 14, Marko Petrović s 11 te Majcunić, Mašić i Vučić s po deset poena. Igrali su još Borna Kapusta, Petar Babić i kapetan Ivan Papac, a u sastavu je bio i Kruno Macner.

"Odigrali smo već nekoliko pripremnih utakmica i ovo je bila možda i jedna od naših lošijih. Protivnik je bio izuzetno čvrst, fizički jako moćan, a imaju sjajne šutere. Još smo u fazi uigravanja, ali imamo benefit što nam je sedam igrača ostalo od prošle sezone. Još se trebaju Vraneš i Pero Babić u potpunosti uklopiti," izjavio nam je u razgovoru neposredno nakon dvoboja strateg Gorice. 

"Na tragu smo dovođenja još jednog ili dva igrača, koji bi nas pojačali fizički. Za prvu utakmicu pred gledateljima ne mogu reći da sam prezadovoljan. Zadovoljan sam pobjedom," dodao je Sesar pa naglasio: 

"Nadam se ćemo ponovno moći konkurirati vodećim ekipa Hrvatske. U svakom slučaju još je puno posla pred nama. Imali smo slab ulazak u utakmicu, imali smo problema sa slobodnim bacanjima, loše smo šutirali trice, ali smo na poluvremenu bili rezultatski blizu. Kad smo pogodili nekoliko šuteva 'ušli' smo u utakmicu, ali treba naglasiti kako su ovo još uvijek pripreme i igrači još uvijek nemaju svježinu, mirnoću te 'mekoću' na šutu."

"Vjerujem kad krene sezone i za prvu utakmicu prvenstva u Splitu da će biti sve OK."

U klubu se čeka još dolazak još dva igrača, no, veliko pojačanje Gorica je dobila u stručnom stožeru...

"Ivan Perinčić nam je veliko pojačanje. Ostao je bez posla u Cedeviti i ukazala nam se prilika da ga dovedemo. Bit će i šef omladinskog pogona i bit će nam od velike pomoći."

Josip Sesar je u ovih nekoliko godina koliko je uz klub već ostavio neizbrisiv trag...

"Baš sam ponosan da su se dobri rezultati poklopili s 50. godišnjicom kluba. Igrači su najzaslužniji za to, a među njima mislim na Prgometa, Mašića, Papca, Petrovića, koji su tu već nekoliko godina i koji su najzaslužniji za taj mali uzlet Gorice. nadam se da tu nije kraj i nadam se da možemo pružati dobre partije u budućnosti," poručio je za kraj.

U velikogoričkoj Gradskoj dvorani vidjeli smo brojna poznata lica iz svijeta košarke, koji su uživali u nastupu ponajboljih hrvatskih klubova. Među njima je naravno bio i Aco Petrović, koji je ekspresno nakon nastupa s Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Kini stigao do našeg grada, u kojem često boravi. Njegov sin Marko prava je  klupska legenda Gorice...

"On je već godinama u Gorici i identificirao se s klubom i praktički je domaći igrač. Gorica je solidan klub koji se zadnjih godina transformirao u solidnog prvoligaša. Puno znači ovaj veliki jubilej," istaknuo nam je između ostalog u razgovoru Aco, dok je Marko već 'trpao' suparnički koš.

Ivan Šuker jedan je od onih koji su gotovo cijeli svoj život vezani za gorički košarkaški klub...

"Od ovih 50 godina ja sam vezan za Goricu možda njih 47. Sjećam se kako je 1972. godine bilo juniorsko prvenstvo na Šalati i od tada sam u klubu, što igrač, što predsjednik. Mislim da se puno lijepih stvari dogodilo u ovih 50 godina, od rezultata do toga da je klub uvijek okupljao puno mladih igrača. Dok sam bio predsjednik uvijek sam inzistirao da imamo puno igrača u našoj školi, jer sport je nešto najbolje što se mladom čovjeku može dogoditi, od prijateljstva pa do svih drugih stvari...

"Sesar je bio trener i dok sam ja bio na čelu kluba. nekad sjajan igrač, a danas odličan trener. Složio se dobar roster, Gorica nije daleko od Cibone ili Zadra. Mislim da uz sve ostalo što se dobro događa u velikogoričkom sportu čeka i još jedna lijepa košarkaška jesen i proljeće," zaključio je Šuker.

U finalu će se Goričani za trofej pobjednika ovog turnira boriti sa Zadrom, koji je u prvoj utakmici svladao Cibonu s 93:85, uz 22 poena Allena te po 18 Siriščevića i Farra.