°C 13

[FOTO] Humanitarka okupila 'i staro i mlado'

18.05.2019.

Damir Žbulj

Sunce kao da je samo čekalo da krene Humanitarka pa da se pokaže u svom punom sjaju, nakon nekoliko dana gotovo zimskih uvjeta u Velikoj Gorici.

Velikogoričanke i Velikogoričani u velikom su broju od jutarnjih sati u Cvjetnom naselju, na legendarnom Betoncu, gdje je u tijeku velika borba za trofej pobjednika ovogodišnjeg malonogometnog turnira.

Šankovi rade 'sto na sat', ručak ne morate doma spremati, sve vas čeka tamo i sav prihod ide za rehabilitaciju Lorene Rinčić

Ovogodišnje prigodne majice praktički su rasprodane, ali svoju donaciju možete ubaciti u brojne 'škrabice' postavljene na istaknutim mjestima uz teren.


Postavljen je i 'šašavi' poligon za najmlađe, teren s malim golovima za nove snage velikogoričkog nogometa, koji će se već kroz koju godinu boriti za pokal i slavu na Betoncu.

Prvi krug turnira već je odigran, od 14.45 na rasporedu je osmina finala, četvrtfinala kreću u 18.10 sati, poluzavršnica nešto prije 20 sati, dok je veliko finale u 21 sat.

Trofej za najboljeg igrača turnira nosi ime Domagoja Matezovića - Mića.

 

Za Lorenu i njenu rehabilitaciju donacije možete uplatiti i na izdvojeni račun:

Goričani Humanitarka - (napomena) za Lorenu Rinčić:
IBAN: HR0224840081502011654
SWIFT: RZBHHR2X

 

Velikogoričanke i Velikogoričani već su nebrojeno puta pokazali koliko je veliko njihovo srce. Ne sumnjamo kako će i ovogodišnja Humanitarka pomoći u ostvarenju još jednog plemenitog cilja...

"Zovem se Lorena Rinčić i imam 7 godina. Idem u 1. razred O.Š. Eugena Kumičića i živim u Velikoj Gorici.

Veselo sam dijete, zaigrana i puna života, ali imam jedan zdravstveni problem.

Ja ne mogu samostalno hodati, ne mogu stati na noge jer sam rođena s neuropatijom mišića tj. nedostatkom živaca na peronealnim ili prednjim mišićima na nogama.

Doktori su rekli da neću nikada hodati, ali ja tri puta tjedno idem na vježbe, idem na bazen i plivam, idem na terapijsko jahanje, idem prijateljima u igraonice na rođendane, jer ja volim druženje i igru sa svim svojim prijateljima. Sada već hodam uz pomoć hodalice i to korak po korak.

Željela bih ići u polikliniku Glavić jer ta poliklinika ima strojeve (robote) koji pomažu djeci da bolje i ljepše hodaju. Bila sam na probnom danu i bilo mi je prekrasno.

Moja obitelj si to ne može priuštiti jer je sve to i jako skupo, pa Vas ja, moja mlađa seka Iva koja nažalost ima isti problem, ali je još premala za takve terapije i moji roditelji molimo da nam pomognete skupiti novac za terapiju uz pomoć naših dragih dečki i cura iz udruge Goričani Humanitarka.

Puno Vas pozdravlja cijela obitelj Rinčić."