°C 7

Edukacija nogometnih trenera svetonedeljskih klubova

02.08.2018.

Maja Peranić

U Svetoj Nedelji je krenula edukacija nogometnih trenera u sklopu škole nogometa. Projekt je pokrenut s obzirom na stalne potrebe u sportu kako bi kadar bio kvalitetno educiran za rad s djecom i mladima.

Edukacija je osmišljena kao teoretska i praktična. Teoretski dio uključuje predavanja za sve trenere na području Svete Nedelje koji su aktivni u gradskim klubovima, a praktični dio će se održavati kroz nogometnu školu. Isto znanje u svojim klubovima treneri će moći prenijeti drugima, kako bi što kvalitetnije i bolje prenijeli znanje na najmlađe.



-Cilj je podizanje cijelog nogometa na veću razinu, a po uzoru na Nizozemsku školu nogometa, koja se uspješno primjenjuje i nadograđuje diljem europskih klubova već nekoliko desetljeća, te uspostaviti sustav po kojem će djeca pravilno napredovati uz kvalitetne trenere – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec koji i kao aktivni sportaš podržava ovaj koncept.

Glavni predavač i trener edukacije je g. Ratko Ninković, najdugovječniji trener jednog kluba u Hrvatskoj, a ujedno i kreator Svetonedeljske koncepcije stvaranja i razvitka mladih igrača.



-Ovo je tek prvi korak kako bi i Sveta Nedelja jednoga dana možda imala svoje reprezentativce-istaknuo je gradonačelnik na svojoj Facebook stranici.

(foto: Facebook/Dario Zurovec - gradonačelnik Svete Nedelje)