°C 5

Drugo izadanje Samoborske biciklijade

12.04.2018.

Redakcija

2. Samoborska biciklijada održat će se 6. svibnja sa startom u 10 sati. Okupljanje će biti na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava.

Brdsko biciklistički klub Šišmiš će, uz podršku Turističke zajednice grada Samobora te pod vodstvom najboljeg biciklista Filipa Turka predstaviti rutu broj 5 dugu 23 km i s 360 m visinske razlike: Samobor – Bregana – Grdanjci – Vratnik – Slani Dol – Hamor – Samobor.

Biciklistički klub  Šišmiši u lipnju će obilježiti četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe.

Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnome gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i posjetitelje koji se godinama iznova vraćaju u Samobor. Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju.

Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan "balvan" spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada.

Kotizacija iznosi 30 kuna, a prijaviti se može putem obrasca ovdje.

Galerija slika

Drugo izadanje Samoborske biciklijade Drugo izadanje Samoborske biciklijade