°C 9

Dragovoljci na velikogorički pogon: Klaf, Milka i Čagi vraćaju klub na 'stare staze slave'

21.07.2019.

Damir Žbulj

Hrvatski dragovoljac u nove izazove kreće na velikogorički pogon! Mjesto trenera preuzeo je Dean Klafurić, njegov pomoćnik bit će legenda turopoljskog nogometa i bivši kapetan Gorice Damir Milanović Milka, a u sigetski klub vratio se i Igor Čagalj Čagi, koji je prošlu sezonu također kapetanski predvodio Goricu, a nakon rastanka od velikogoričkog prvoligaša odlučio je profesionalnu karijeru nastaviti u drugoligašu Dragovoljcu, gdje će sigurno imati što naučiti mlade suigrače.

Aktualni predsjednik Hrvatskog dragovoljca Željko Tokić odlučio je priliku na klupi dati Klafuriću, koji se trenerskim poslom uspješno bavi već 15-ak godina.

"Predsjednik kluba mi je prezentira svoju viziju i prepoznao sam ovdje šansu za nastavak svoje trenerske karijere. Bio sam deset mjeseci bez posla nakon Legije iz Varšave i tražio sam sredinu gdje ću moći izraziti sebe kao trenera i nastaviti ono što sam do sada postigao," rekao je Klaf na predstavljanju na stadionu 'Stjepan Spajić'.

"Baš uživam u radu ovdje u proteklih tjedan dana na terenu i proteklih mjesec dana koliko slažemo ekipu za novu sezonu. Drago mi je da su nam se priključili igrači koji imaju prvoligaški renome, kao i mladi igrači Dinama i Gorice. Igrači koji su ostali u Dragovoljcu bili su nositelji igre i napravili smo jednu kombinaciju mladosti i iskustva za koju vjerujemo da će biti uspješna."

"Razvijat ćemo mlade igrače, napravit ćemo prepoznatljiv stil igre i želimo prezentirati Hrvatski dragovoljac koji će biti prepoznat i u Lijepoj našoj i u Dijaspori," naglasio je.

Pokušat će vratiti Hrvatski dragovoljac na 'stare staze slave'...

"Čast mi je što sam dio ovog kluba, gdje su igrali velikani nogometa, poput Roberta Prosinečkog i Blaža Sliškovića ili Gorana i Predraga Jurića, Borisa Živkovića. Bili su ovdje i veliki treneri i ponosan sam što sam dio te tradicije."

"Angažirao sam i svoj stručni stožer, jer jedino tako mogu garantirati za svoj rad. Prvi asistent bit će mi Damir Milanović, koji je bio kapetan Gorice dok sam ja prije dvije godine vodio tu momčad i koji je radio kao trener kadeta Gorice. Kondicijski trener bit će Krešo Šoš, koji je radio sa mnom u Dinamu i Legiji i trener vratar je Igor Tejić, koji je zadnje radio u Lučkom," pojasnio je Klaf, koji je nakon odlaska iz Varšave bio bez trenerskog angažmana.

"Stvorili smo mladu momčad, prosjek je manji od 22 godine i to je na tragu što je Uprava tražila od mene. Uživamo, meni je baš 'gušt'. Mislim da sve ide svojim tijekom i da igrači polako prihvaćaju smjernice i zahtjeve koje smo postavili pred njih. Vjerujem da ćemo sve to prezentirati na terenu kad krene sezona."

Vjerujemo kako će Dragovoljci igrati atraktivan nogomet, koji će vratiti publiku na sigetske tribine.

"Još uvijek se upoznavamo i vidjet ćemo kojim ćemo sustavom igrati. Imat ćemo sigurno nekoliko opcija koje ćemo primjenjivati. Nećemo ići na klasične pripreme van Zagreba, ali ćemo imati nekoliko dana 'teambuildinga', nova smo ekipa i moramo se što bolje zbližiti i upoznati. Imamo fantastične uvjete ovdje u klubu, sve što nam je potrebno za kvalitetan i uspješan rad."

Klub se proteklih sezona borio za drugoligaški ostanak, no, budućnost bi trebala donijeti bolje dane.

"Nisam prorok, ne znam koje ćemo mjesto na kraju sezone osvojiti. Trudit ćemo se pobijediti u svakoj utakmici i ako će biti tako onda ćemo vjerojatno biti prvi," s osmjehom na licu je poručio pa dodao:

"Nisam jedan od onih trenera koji će 'kukati' i tražiti da mu se dovedu igrači. Odlučili smo se za ovu ekipu, imam u svoje igrače apsolutno povjerenje i za mene su oni najbolji na svijetu. To je ono što imamo, a da bi nam dobro došao i Messi, vjerojatno i bi," kroz šalu je istaknuo.

"Sigurno ćemo težiti što boljem rezultatu. Mogu garantirati rad, razvoj mladih igrača i kvalitetan i profesionalan odnos prema klubu i stvaranje timskog duha. Rezultat će, siguran sam, dugoročno to popratiti. Fokusirani smo na svaki idući trening, kao i na utakmicu protiv Solina s kojom otvaramo sezonu..."



Jedan od mladih igrača koji će biti u Klafurićevoj momčadi je i Antonio Bakula, koji je stigao na posudbu iz Gorice.

"Naglasak smo odlučili staviti na razvoj mladih igrača, tako da od odabrana 24 igrača i tri vratara, imamo njih čak 17 ispod 21 godine. Vjerujem da će ta kombinacija mladosti i iskustva, uz naše stručno vodstvo i podršku Uprave kluba, osigurati odličan rezultat u ovoj sezoni," zaključio je Klafurić.

U prvom kolu, 17. kolovoza, Dragovoljci gostuju u Solinu, a prvu domaću utakmicu na stadionu Stjepan Spajić imaju tjedan dana kasnije protiv Međimurja.