°C 6

Dominik Počekal u novim kolicima do novih pobjeda

09.06.2017.

Igor

U nazočnosti brojnih uzvanika perspektivnom mladom atletičaru Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon Dominiku Počekalu svečano su uručena nova kolica. Riječ je o projektu Udruge Reprezentacije Hrvatske „21 kolica za sport“ kojim se u svakoj županiji želi olakšati po jednom sportašu daljnje sportsko napredovanje.

-Kolica su dobra. Zahvaljujem se svima na ovoj donaciji, jer će mi ona pomoći u mom sportskom rastu. Nastavit ću se truditi kao što to čini i moj trener Ivan Čengić radeći sa mnom- rekao je vidno uzbuđeni Dominik Počekal kojem je kolica donirao OTP Leasing.

Dominik koji je inače Siščanin, a atletikom se u velikogoričkom klubu počeo baviti prije četiri godine te je do sada postigao nekoliko značajnih rezultata koji mu s pravom pobuđuju nadu u mogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Dominik je jedan od svijetlih primjera uspješnih mladih sportaša kojima ovakve donacije mogu biti samo daljnji poticaj za još bolje rezultate.

Upravo zbog toga predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo je kako su kolica potrebna svakom sportašu s invaliditetom zbog čega bi ona trebala postati i projekt na razini države.

-Osobama s invaliditetom od najranije dobi treba omogućiti kretanje kolicima i zbog toga ukazujemo na to da se to treba ugraditi u redovni program. Osim razumijevanja i lijepih riječi, konkretnih akcija godinama nema, no mi ćemo ustrajati u tome da to napravimo- riječi su predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratka Kovačića.

Upravo zbog toga pokrenuta je ova akcija Udruge Reprezentacije Hrvatske koji s ponosom promoviraju hrvatske paraolimpijce i sve sportaše s invaliditetom. Upravo zbog toga je pokrenut i program „I ti to možeš“ unutar kojeg je i ova akcija donacije kolica mladim sportašima u čemu im pomažu donatori zbog čega se organizatori nadaju kako im za pokrivanje 21 županije neće trebati 21 godina.

Podizanje razine svijesti o važnosti sporta za mlade i djecu, a posebno za mlade s invaliditetom odgovornost je cijele društvene zajednice. Kako bi to bilo moguće dužnost je da se tim sportašima osiguraju svi potrebni uvjete i sva oprema za bavljenje sportom kako bi im se omogućilo postizanje boljih rezultata. Ovaj primjer donacije kolica samo je mali djelić podizanja te razine svjesnosti.