°C 8

Dino Bošnjak sezonu zaključio naslovom u krosu

06.11.2017.

Igor

Trkačka sezona u Hrvatskoj privedena je svome kraju. Posljednje službeno natjecanje održano je u subotu u Kutini gdje je održano Prvenstvo Hrvatske u krosu na kojem su sudjelovali i natjecatelji Atletskog kluba Velika Gorica, kao i Maraton kluba Velika Gorica. 

U Atletskom klubu Velika Gorica tijekom jučerašnjeg jutarnjeg treninga nisu krili zadovoljstvo rezultatima jer ukupno su njihovi trkački osvojili četiri odličja. Među seniorima je do zlatnog odličja na 10 000 metara dotrčao Dino Bošnjak, druga je među seniorkama na 8 000 metara bila Mirjana Šimek Bilić, kao i mlađi kadet David Livada u utrci na 1000 metara, a istom je dionicom kao trećeplasirana prošla i Mara Goluža.

-Plasmani su bitni, a mi smo ponovno u vrhu tako da mogu biti zadovoljan, no tek sada treba početi trenirati- kaže trener Damir Bošnjak koji je može biti zadovoljan cjelokupnom sezonom.

-Puno smo napredovali ove godine, a vjerujem kako će i ovi novi članovi sljedeće godine postići još bolje rezultate. Vjerujem da ćemo kao klub i dalje rasti, jer ćemo imati bolje uvjete. Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo raditi kao i do sada- zaključio je Bošnjak.

Bronca za Ninu Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica

S jedanaest članova na ovom je Prvenstvu nastupio Maraton klub Velika Gorica čija je članica Nina Vuković zauzela treće mjesto kod starijih kadetkinja. Blizu postolja bile su još Tena Petračić i Ema Vuković koje su zauzele četvrto i peto mjesto.