°C 11

Dinamo Hidrel predvodi prvoligaše na istoku

04.10.2017.

Igor

Sinoćnjim susretom između Sloge i Turopoljca zaključeno je osmo kolo Prve županijske lige- Istok gdje se dogodila promjena na vrhu. Poraz Turopoljca, iskoristio je Dinamo Hidrel koji sada pred klubom iz Kuča i Križa ima bod prednosti. 

Došla je momčad iz Kuča u Ivanić- Grad kao jedina stopostotna, no protiv kriške Sloge nisu mogli. Domaćin je slavio s 3:2 svrgnuvši tako Turopoljac s vodeće pozicije na kojoj je sada Dinamo Hidrel koji je u Hruščici s 1:0 porazio Savu. Pred Turopoljcem i trećeplasiranom Slogom klub iz Novog Čiča ima bod prednosti.

Iza njih su Kloštar i Lonja koji su u osmom kolu također bili uspješni. Kloštar je s 3:2 slavio protiv Dubrave, a istim su rezultatom susret u svoju korist riješili i igrači Lonje koji su u posljednjih dvadeset minuta uspjeli preokrenuti rezultat protiv Mladosti koja je vodila s 2:0.

Do druge uzastopne pobjede stigao je Vatrogasac koji je u Kobiliću s 2:0 porazio Ban Jelačić. Bila je to ujedno i posljednja utakmica u kojoj je momčad iz Vukovine s klupe predvodio trener Mladen Arbanas koji je nakon petog prvenstvenog poraza podnio ostavku. Dok se traži njegov nasljednik treninge i pripremu utakmice protiv Mraclina vodi Davor Bosnar, koji je inače voditelj Jelačićeve škole nogometa.

Upravo Mraclin proživljava jednu od najvećih rezultatskih kriza u novijoj povijesti. Nekad renomirani četvrtoligaš danas je na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom na kontu osvojenim još u prvom kolu. Od tada je momčad iz Nove Grabe nanizala šest poraza. Posljednji, u nedjelju protiv Brcka koji je slavio s 4:2. Uz Brcko, tri boda u gostima osvaja i Meštrica koja je u Zvekovcu s 2:0 porazila istoimenog domaćina.

Pobjedom protiv Oborova 74, nogometaši Bune su zakoračili u mirnije vode jer imaju devet bodova, četiri više od Oborova koje je na pretposljednjem mjestu.