°C 7

Dečki z Bregane brončani na Coca-Cola Cupu!

01.08.2018.

Redakcija

Na finalnom turniru Coca-Cola Cupa 2018., najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj održanom 30. i 31. srpnja u Splitu momčad Dečki z Bregane iz Samobora u kategoriji 2003. godišta osvojila je sjajno treće mjesto.

Prvi dan natjecanja Samoborci su pobijedili ekipu Tuljani iz Virovitice 3:1, a zatim su u osmini finala bili bolji i od MNK Benford iz Daruvara s 2:1. U četvrtfinalu su s 5:2 pobijedili Sokijeve pokemone (Feričanci) no na kraju su u polufinalu poraženi od Amigosa iz Bedekovčine rezultatom 2:6.

Dečki su se idućeg dana za broncu borili na terenima FESB Kampusa gdje su ekipu VŽ 80 iz Varaždina svladali rezultatom 2:1.

Ekipama 2003. godišta među kojima su „Dečki z Bregane“ čestitke i medalje uručili su Ivana Srb, Junior Brand Manager, Coca-Cola Adria, Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih i Grgo Anzulović, regionalni direktor prodaje, Coca Cola Hellenic Bottling.

Inače, Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 80 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Samo u Hrvatskoj ove godine sudjelovalo je više od 30.000 natjecatelja.

-Ponosni smo što se Coca- Cola Cup pretvorio u najveći turnir u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Želimo svoj djeci omogućiti sudjelovanje u sportu i edukaciju o važnosti bavljenja sportom i to u potpunosti besplatno što je zahvaljujući našim partnerima i sponzorima i moguće- rekao je Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igara mladih.

O popularnosti turnira najbolje govori činjenica da su se finalne utakmice prenosile uživo na kanalu Sport klub 1, a ove godine titulu najboljih malonogometnih momčadi odnijeli su ekipa Platinum iz Požege (2003. godište), koja je tek nakon udaraca s bijele točke slavila protiv Amigosa iz Bedekovčine, te ekipa Rumpupliranerumpumpuplice iz Knina (2000. godište) koja je s 1:0 pobijedila Shpanere iz Zagreba.

Foto: Sportske igre mladih/ ilustracija