°C 3

Dean Klafurić prvi domaći stručnjak za kormilom Gorice

27.06.2017.

Igor

Potraga za trenerom Gorice okončana je. Odluka je po prvi puta u osmogodišnjoj klupskoj povijesti pala na domaćeg stručnjaka Deana Klafurića kojem su mnogi posljednjih dana iskazivali podršku dolaskom u klub. 

Klafurić je domaći dečko rodom iz Kurilovca koji je izuzetno sretan što se vratio doma iz All Aina gdje je posljednjih godinu dana radio u stožeru Zorana Mamića kojem je bio pomoćnik i u Dinamu gdje je radio i u Školi nogometa. Osim rada u Dinamu trenerski posao Klafurić je pekao i kao izbornik ženske nogometne reprezentacije, ali i u Radniku trenirajući kadete, te u Poletu, Gradićima i Vrbovcu gdje je trenirao seniore, dok su mu trenerski počeci vezani uz Kurilovec i Udarnik gdje je istovremeno bio trener i igrač dok se klub natjecao u Trećoj ligi.

-Moj nogometni život vrlo je jednostavan Udarnik je moja obitelj, HNK Gorica je moj grad, a Dinamo država- na početku razgovora će novoizabrani trener HNK Gorice Dean Klafurić koji je itekako svjestan kako je prorokom najteže biti upravo u vlastitom selu.

Gorica Goričanima

Upravo su Udarnik i Dinamo odredili Klafurićevu trenersku karijeru, dok je igrački odrastao u Radniku gdje je prije 25 godina bio dijelom čuvene prvoligaške generacije koja je stvarana na domaćim temeljima. Upravo nešto takvo pokušat će Klafurić učiniti s HNK Goricom pod motom Gorica Goričanima gdje bi se klub u budućem periodu trebao oslanjati na igrače iz vlastitog dvorišta.

-To je jedna od osnovnih ideja koja me privukla. No, to ne može ići preko noći, za to treba vremena. Ja vjerujem da će se u klub vratiti i oni igrači koji trenutno igraju po nekim drugim sredinama. Ti iskusni igrači mogu biti velika podrška tim mladim igračima kojima ćemo dati punu podršku- s optimizmom će Klafurić.

Kao programirani cilj spominje se 1. HNL. No, osim stvaranja i odgajanja igrača koji bi trebali biti u naslovnim ulogama potrebno je napraviti i infrastrukturne pomake kako bi se prvoligaške utakmice mogle igrati u Velikoj Gorici.

-Velika Gorica zaslužuje prvoligaša, jer klub je trenutno organizacijski među ponajboljim hrvatskim klubovima. Ulazak u Prvu ligu mora biti zdrav, pod time mislim da Gorica mora imati riješene uvjete za igranje u Prvoj ligi i da ima momčad baziranu na što je više moguće igračima s našeg područja. Isto tako kada se uđe u Prvu ligu ne smijemo brinuti hoćemo li ostati u ligi gdje uz dva tri vrhunska igrača moramo sigurno ploviti- kaže nam Dean.

Prvo okupljanje 10. srpnja

Stručni stožer ostao je nepromijenjen; kao i kod Klafurićevih prethodnika prvi suradnici bit će mu Damir Grlić, Siniša Klafurić i Mario Škrablin s kojima se itekako dobro zna zbog čega se nada kako će dio onoga što je on stekao u radu sa Zoranom Mamićem moći iskoristiti.

-Raditi u stožeru Zorana Mamića za mene je veliki plus gdje sam mogao jako puno naučiti što vjerujem da će mi koristi u budućem radu. Što se tiče HNK Gorica nadam se borbi za vrh, a kada zadovoljimo sve uvjete vjerujem u prvoligaški iskorak što nam i je glavni cilj. Sljedeće sezone najviše ćemo se pozabaviti stvaranjem momčadi i igre, što bi trebalo uroditi i dobrim rezultatima- priča nam dalje Klaf iza kojeg je već 14 godina trenerske karijere.

Početak priprema za novu sezonu u koju momčad kreće s novim trenerom zakazan je za 10. srpnja kada kreće šestotjedni rad i stvaranje jedne nove Gorice.