°C 7

Čabraja protiv Engleza debitirao na Euru, Goričani igraju u Malmöu

25.06.2019.

Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija od U-21 Europskog prvenstva oprostila se remijem s vršnjacima iz Engleske (3:3), a priliku je u posljednjem susretu dobio i branič Gorice Marijan Čabraja.

U porazima od Rumunjske i Francuske na poziciji lijevog bočnog igrao je Borna Sosa, a u rezultatski nevažnom dvoboju s Engleskom izbornik Nenad Gračan priliku je napokon dao Čabraji, koji je krenuo u početnoj postavi i na terenu je bio do 76. minute, kad je umjesto njega ušao Domagoj Bradarić, igrač Hajduka.

Hrvati su protiv Engleza tri puta gubili, ali su se tri puta vraćali u egal, golovima dvostrukog strijelca Josipa Brekala i Nikole Vlašića... 

Nogometaši Gorice otputovali su u Švedsku, gdje ih u utorak od 19 sati očekuje prijateljski pripremni dvoboj s ekipom Malmö FF, vodećom ekipom tamošnjeg prvenstva.

Klub u kojem je karijeru započeo Zlatan Ibrahimović za nekoliko dana u 14. kolu igra veliki derbi s AIK Stockholmom pa će im dvoboj s Goričanima biti izvrsna provjera za nastavak natjecanja nakon pauze od početka lipnja.

 

Gorica je tek na početku priprema za novu sezonu, dok Malmö u punom ritmu čeka nastavak sezone pa se od našeg prvoligaša ne treba očekivati čudesna partija u Švedskoj, no, sigurno će ekipa dati sve od sebe da se na najbolji mogući način prezentira na međunarodnoj sceni, makar i u ovakvom prijateljskom dvoboju. 

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je bila subotnja pripremna utakmica s ekipom Nogometnog sindikata, a nova provjera za Jakirovićeve igrače bit će 29. lipnja u Brežicama protiv FK Radnički iz Niša. 

Osim Čabraje, u Švedsku nije otputovao niti Farouk Miya, koji predvodi Ugandu na Afričkom kupu nacija. U prvom nastupu upisao je dvije asistencije za 2:0 pobjedu nad DR Kongom.

 

U srijedu ga čeka okršaj protiv Zimbabwea, a u skupini je još i Egipat.