°C 7

Buljat: Nitko još nije krenuo u utakmicu s namjerom da izgubi, nećemo niti mi

24.05.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera u Puli su, dva kola prije kraja sezone, i matematički sačuvali prvoligaški status. Kamen sa srca pao je i treneru Samiru Toplaku, klupskoj Upravi, ali i igračima koji su se cijele godine borili na travnjaku.

Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa iz ove perspektive sad izgleda kao fantastična priča, kad je uspješno okončano natjecanje i u HT Prvoj ligi.

Zaprešićanima ostaje da u nedjelju od 19 sati na gostovanju u Osijeku pokušaju doći do pobjede, koja bi pomogla Gorici u ostvarenju sna o plasmanu u Europi.

Iskusni stoper Jurica Buljat u proljetnom je dijelu sezone dao svoj doprinos u ostvarenju klupskih ciljeva. Prije dolaska u Zaprešić imao je pauzu od deset mjeseci...

"Bio sam kod kuće kada je stigao poziv iz Zaprešića, prihvatio sam i došao. Trebalo mi je neko vrijeme da uhvatim formu i sada sam zadovoljan vlastitim igračkim stanjem. No, znatno je bitnije da je Inter ispunio misiju i ostao u ligi," poručio je Zadranin, koji je dubok trag ostavio u splitskom Hajduku, imao je i zanimljivu međunarodnu karijeru, a bio je i dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2012. godine

Zadovoljan je situacijom u klubu, no, razočaran posjetom na tribinama...

"Mogu o ekipi reći sve najbolje. Ima kvalitetnih i dosta mladih igrača, poslušni su i radišni. Dobra je i atmosfera, što, koliko znam, već godinama krasi Inter. Nema negativnih stvari, klub funkcionira kao obitelj. Sve to bi trebalo donijeti i bolje rezultate sljedeće sezone, iako je i ove ostvaren najvažniji cilj," prenosi službena klupska stranica.

"Reprezentacija nam je druga na svijetu, vani nas svi hvale, naši igrači pojačavaju ugledne klubove, a mi imamo po 100 ljudi na utakmicama. U takvoj situaciji čak mogu razumjeti ako momčadi igraju slabije u odnosu na mogućnosti. Drugo je kad se igra pred 10 ili 15 tisuća ljudi. Evo vam primjer Rijeke, kojoj smo mi bili sasvim blizu u polufinalu Kupa, a ona je u finalu iznenađujuće pobijedila Dinamo. Imala je u Puli odličnu podršku navijača i to sigurno nije zanemarivo u osvajanju trofeja," naglasio je.

Buljat još ne zna hoće li ostati u Zaprešiću, spreman je za gostovanje u Osijeku, iako, upitno je hoće li ga trener Toplak uopće koristiti u posljednjem ovosezonskom susretu.

"Bit će to prilika i za neke mlađe igrače, moći će pokazati potencijal. Mi ćemo biti rasterećeni, dok Osijek još nije osigurao Europu. Respektiramo domaćina, ali još nitko nije krenuo u utakmicu s namjerom da izgubi. Nećemo ni mi, želimo što bolji rezultat na oproštaju od sezone."

(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)