°C 9

Brzinski gol Marića i majstorski 'slobodnjak' Bočkaja izbacili Inter iz Kupa

04.12.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera neće ponoviti prošlosezonski uspjeh kad su igrali u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Ove sezone zaustavljeni su u četvrtfinalu, a u Zaprešiću je do slavlja stigao Osijek, golovima Mirka Marića već u 16. sekundi susret te poslije sjajnog slobodnjaka Bočkaja, desetak minuta prije kraja.

Možda i najbrži pogodak u klupskoj povijesti Marić je postigao odmah nakon što su gosti krenuli s centra. Tatomirovićeva je reakcija bila loša i nespretna, lopta dolazi do Mancea koji odmah asistira prisebnom Mariću, koji mirno šalje loptu pored Matkovića.

Teško se nakon toga bilo oporaviti, no, Inter je u konačnici odigrao solidnu utakmicu te je u nekoliko navrata opasno prijetio golu Bijelo-plavih.

Sredinom prvog dijela dogodila se neobična situacija u kojoj je sudac Bebek prvo svirao kazneni udarac za Inter, poslije igranja rukom Silve, da bi u konačnici promijenio svoju odluku, uz razočaranje i ljutnju trenera Toplaka i njegovih nogometaša.

Nekoliko dobrih pokušaja imao je Serderov i Osječani nisu mirno živjeli sve do završnice utakmice, kad je majstorija Bočkaja odlučila dvoboj.

Bez obzira na tešku situaciju u klubu, seriju poraza u prvenstvu i posljednju poziciju na ljestvici Žuti su pružili obećavajuću partiju prije subotnjeg gostovanja Hajduka na Gradskom stadionu u Zaprešiću.

NK INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Grgić, Čeliković (Vego 46'), Soldo, Tatomirović, Barić, Ljubić (Conev 54'), Mamut, Postonjski, Mitrović (Ahmedi 77'), Serderov

(Foto: NK Osijek)