°C 9

Brončani Vitezovi: Goričan uvršten u naj momčad Europskog kupa

24.10.2018.

Redakcija

Hrvatska muška i ženka reprezentacija u australskom nogometu sredinom listopada sudjelovale su na Europskom kupu u Irskoj. Obje ekipe pokazale su da su u odličnoj formi, a Vitezovi, među kojima igraju i Velikogoričani, vratili su se s ovog putovanja s broncom oko vrata.

Do mjesta na pobjedničkom postolju stigli su nakon pobjede protiv reprezentacije Engleske rezultatom 31 : 13. Ovogodišnji domaćin, grad Cork, ugostio je 15 muških i 9 ženskih ekipa s područja Starog kontinenta.

 

Nakon što su upisali dvije pobjede u skupini, Vitezovi su zasjeli na prvo mjesto skupine C i plasirali se u četvrtfinale gdje ih je čekao susret s Nijemcima. Pobjedom (23:19) prošli su u polufinale gdje ih je dočekala reprezentacija Irske koja se ipak pokazala prejakom za naše reprezentativce, a do bronce su došli nakon pobjede nad Englezima.

Dodajmo kako je i Velikogoričan Josip Habljak izabran u najbolju mušku momčad Europskog kupa.

Da nastup na kupu bude što bolji, pobrinule su se i Kraljice koje su odličnom igrom zauzele izvrsno četvrto mjesto. 

Po povratku u Hrvatsku nije bilo previše mjesta za odmor, jer već ovog vikenda obje ekipe igraju prijateljske utakmice s australskim Norwood FC-om koji je prvi profesionalni klub koji će svoje pripreme odraditi na prostoru Europe i to u Biogradu na Moru gdje će Vitezovi pokazati što znaju u prijateljskoj utakmici.

Galerija slika

Brončani Vitezovi: Goričan uvršten u naj momčad Europskog kupa Brončani Vitezovi: Goričan uvršten u naj momčad Europskog kupa Brončani Vitezovi: Goričan uvršten u naj momčad Europskog kupa