°C 9

Bronca za hrvatsku ekipu na Svjetskom prvenstvu

23.05.2017.

Igor

Na prvom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu koje je od 17. do 20. svibnja održano u Bratislavi ekipa Hrvatske koju su činili članica velikogoričkog Uspona Mirjana Lučić i Sandra Paović osvojile su treće mjesto. Prvenstvo održano u slovačkoj prijestolnici okupilo je 116 ekipa iz 34 zemlje, koje su se borile za 11 naslova u muškoj, te za pet naslova u ženskoj konkurenciji.

Hrvatska ekipa natjecala se u kategoriji 9. i 10, iako je Sandra kategorija 6., no bez obzira na to velikom borbenošću i htijenjem uspjele su sve iznenaditi okitivši se brončanim odličjem.

-Ovo je konačna potvrda mog rada. Presretna sam jer ovo sam željela. Igrale smo iznad svih očekivanja. Mislile smo da ne možemo protiv jačih, no uspjeli smo ih sve iznenaditi- kaže nam Mirjana.

Na putu do pobjedničkog postolja u grupnoj su fazi svladale ekipu Izraela i Rumunjske, dok su poražene od Turske što im je u polufinalu za protivnice donijelo brazilsku ekipu, Alexandra Bruna Costa i Daniella Rauen koje su ih porazile s 2:0.

-Osvajanjem ove medalje opuštenije ulazim u nastavak sezone. Preda mnom je sada vrlo važan međunarodni turnir u Bayreuthu gdje mi je cilj ostvariti što više pobjeda i tako sakupiti što više bodova kako bi na Europskom prvenstvu imala što lakši raspored- rekla nam je za kraj Mirjana Lučić.