°C 11

Briljirale Bebek, Čamber i Budić: Dugoselke preko Dalmatinke do treće pobjede

18.11.2019.

Damir Žbulj

Rukometašice Dugog Sela '55 stigle su u devetom kolu 1. HRL do svoje treće ovosezonske pobjede.

Igračice trenera Plašića svladale su ekipu Dalmatinke s 32:24 (16:15).

Gošće iz Ploča su bolje otvorile dvoboj te stalno bile u prednosti, no, desetak minuta prije poluvremena Dugoselke rade veliku seriju i preokretom dolaze do četiri pogotka viška. Ipak, do predaha rukometašice Dalmatinke dolaze na samo pogodak zaostatka.

Dvoboj je bio izjednačen do same završnice, desetak minuta prije kraja bilo je tek 23:22 na semaforu, međutim, domaće tada noše podrškom navijača rade završnu seriju 9:2 i odlaze do zasluženog slavlja.

Najefikasnija je u pobjedničkim redovima ponovno bila sjajna Josipa Bebek s deset pogodaka, a Valentina Čamber je uz šest golova imala i sedam asistencija. Fenomenalna je među vratnicama bila i Mara Budić s 19 uspješnih intervencija.

Nakon devet odigranih kola Dugo Selo '55 je s tri pobjede i šest poraza na desetom mjestu, s istim bodovnim učinkom kao Osijek i Sinj, a jedan bod manje od Umaga i Dalmatinke.

Na vrhu su Lokomotiva i Podravka Vegeta bez ijednog poraza.

Idući vikend nema klupskih obveza, na okupu su i seniorska i juniorska i kadetska reprezentacija, a prvenstvo se nastavlja krajem studenog kad dugoselske rukometašice gostuju u Čakovcu kod ekipe Zrinskog.



1.HRL, 9. kolo:
ŽRK DUGO SELO ’55 – RK DALMATINKA , 32:24 (16:15)
ŽRK DUGO SELO '55: M.Budić (19 obrana), D.Vlajsović 5, V.Čamber 6, E.Martinović, P.Jakešević 2, D.Kontrec, L.Belanić, B.Stojanović, J.Bebek 10, A.Rupčić, A.Galić 6, K.Svetec 3, I.Šebalj, Z.Porobić.