°C 7

Bliži se drugi Zaprešić Open!

15.05.2018.

Redakcija

Zaprešićko jezero Zajarki bit će poprište novog i proširenog Zaprešić Opena, koji će se ove godine održati prva dva vikenda u lipnju, od 1. do 3. lipnja te od 8. do 10. lipnja.

Drugi je ovo Zaprešić Open po redu, a riječ je o projektu koji želi približiti sport građanima i okupiti ih na jednom mjestu te sportašima osigurati dodatne aktivnosti nakon završetka sezone u njihovim sportovima.

Organizator Zaprešić Opena je BHC Ban iz Zaprešića, nedavno osnovano sportsko društvo sportova na pijesku, koje pod svojim okriljem drži istoimene klubove odbojke na pijesku, rukometa na pijesku i nogometa na pijesku, a kako najavljuju, Zaprešić Open bit će podijeljen u nekoliko različitih disciplina i kategorija.

Tako će se prvog vikenda, od 1. do 3. lipnja, održati turnir u odbojci na pijesku i nogometu na pijesku, a drugi vikend turnir u rukometu na pijesku koji će ujedno biti i jedan od turnira u sklopu prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku te dio European Beach Handball Toura, međunarodne serije turnira u rukometu na pijesku.

-Uz obilje atraktivnog sporta, organiziran je bogati popratni sadržaj, kao i hrana i piće za posjetitelje uz terene koji se nalaze uz prekrasno zaprešićko jezero Zajarki. Pozivamo sve sportaše Zaprešića i okolice da nam se pridruže, prijave se i sudjeluju u ovom projektu bilo aktivno igrajući ili samo kao gledatelji- rekao je predsjednik BHC Bana, Antonijo Špoljarić.

Uz brojne rekreativce i građane koji će se pridružiti Zaprešić Openu oduševljenje projektom ne kriju niti inače aktivni sportaši kojima je ovo sjajna prilika za još malo sportskih aktivnosti prije zasluženog  ljetnog odmora.

-Drago nam je što se Zaprešić uključio u organizaciju turnira i što je osnovan klub kroz koji na neki način završavamo dvoransku sezonu i prelazimo na pjeskašku te time malo još ostajemo aktivni prije ljetne stanke- kazao je Matej Štajnkler, član BHC Bana.

Organizatori poručuju da će podršku turniru dati i mnogi poznati sportaši i reprezentativci Denis Špoljarić, Mateja Jerković, Matija Đulvat (futsal reprezentacija Švedske ), MNK Futsal Dinamo, Kuglački klub Zaprešić (prvaci Hrvatske), Tomislav Šarić, Hrvoje Štrok i drugi, a točan raspored natjecanja i posljednje detalje ove sportske manifestacije objavit će naknadno na službenoj Facebook stranici natjecanja.

Kotizacija za odbojkaške turnire je 100 kuna po paru, a za nogometni turnir (3+1) 300 kuna po ekipi.

Foto: Facebook BHC Ban