°C 16

Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca

30.05.2018.

Redakcija

U Buševcu je u nedjelju uspješno održano i peto izdanje Buševske biciklijade koju je Udruga Moj Buševec organizirala zajedno s Biciklističkim klubom Sljeme te Udrugom Vukovina u srcu.

Biciklijada i lijepo vrijeme u Buševec su privukli veliki broj biciklista koji su sudjelovali na ukupno tri natjecateljske utrke te jednoj rekreativnoj.

Utrka 100 hupsera classic- rekreativna biciklistička cestovna utrka u dužini 70 km prošla je rutom od Buševca preko Kravarskog, Hotnje, Pokupskog (feed zona) pa do Cerja Pokupskog, Lukinić brda, Cerovskog vrha, Jerebića, Opatije, Roženice, preko Kravarskog natrag do cilja u Buševcu, a druga natjecateljska utrka -100 hupsera "small" u dužini 53,7 km prošla je rutom Buševec, Kravarsko, Hotnja, Pokupsko (feed zona), Roženica, Kravarsko, Buševec (cilj).

Najzanimljivija, ali i najizazovnija utrka bila je XC utrka kojom su biciklisti vozili od glavne ceste prema Novom Selu Lekeničkom. Uskom cestom prošli su kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec te utrku nastavili preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja.

Najveći broj biciklista i rekreativaca privukla je rekreativna vožnja od Vukovine do Buševca koja je startala u 15 sati na Trgu Seljačke sloge odakle se krenulo prema Turopolju i nastavilo uz Rakitovec, pa uz nasip do Vukovine. Na igralištu NK Ban Jelačić za sve sudionike uslijedio je odmor uz okrjepu domaćina Udruge Vukovina u srcu.

Nakon povratka biciklista u Buševec nastavljeno je veselo druženje svih okupljenih rekreativaca koji su prekrasan nedjeljni dan odlučili provesti s prijateljima i obitelji- i to na dva kotača, a da nitko ne ostane gladan i žedan pobrinuli su se članovi Udruge Moj Buševec koji su za sve sudionike pripremili bogat gastro program.

Foto: Udruga Moj Buševec

Galerija slika

Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca Biciklijada u Buševcu okupila veliki broj rekreativaca