°C 9

Bez šanse na Rujevici: Bodove moramo uzeti protiv momčadi s kojima se možemo nositi

04.03.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera nisu imali izgleda na gostovanju kod Rijeke na Rujevici te su upisali uvjerljiv 4:1 poraz.

Bez ozlijeđenih Mlinara i Postonjskog, bez kartoniranih Serderova i Coneva, Žuti su bili poprilično oslabljeni i slavlje domaćih nije bilo upitno.

Rijeka je put prema pobjedi otvorila već u devetoj minuti, nakon ubačaja Raspopovića i odličnog udarca glavom Čolaka.

Domaći su dominaciju potvrdili u finišu prvog dijela kad je Pavičić dobro izveo udarac iz kuta, a Lepinjica je najviši u skoku za povećanje prednosti.

Riječani su bili raspoloženi i u nastavku, a do trećeg pogotka stigli su u 66. minuti, ponovno iz prekida. Murić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Galović je iz blizine pospremio loptu u mrežu.

BLJESAK MAMUTA

Ivan Mamut je 20-ak minuta prije kraja lijepo iskoristio priliku koju mu je kreirao Mitrović, no, nije to bilo dovoljno za bilo kakvo iznenađenje.

U završnici dvoboja Robert Murić je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio konačni rezultat.

"Zaslužena je pobjeda Rijeke. Oni su momčad koja je godinama u vrhu HNL-a, u svim segmentima se vidi velika razlika. Bilo bi nam teško i da smo bili kompletni, ali mi je žao da nismo pružili malo jači otpor. Moramo vjerovati u ostanak dokle god imamo šanse i uzeti bodove protiv momčadi s kojima se možemo ravnopravno nositi," poručio je strateg Intera.

Veliki izazov Petrovićevu momčad čeka već u subotu, kad u Zaprešić dolazi Slaven Belupo. Utakmica je na rasporedu u 15 sati.

Inter je trenutno na osmoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, jednim više od konkurencije, koja ima utakmicu manje. Fenjeraš Varaždin u srijedu dočekuje Goricu, a pretposljednja Istra 1961 igra na svom travnjaku protiv Osijeka.

 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Frelih, Rom, Bruggen, Soldo, Vego, Savić (od 46' Mitrović), Bilobrk (od 56' Andrić), Bosec, Benčić (od 65' Mamut), Barić, Martić