°C 15

AKOSI Uspon najbolji u Zagrebačkoj županiji!

26.02.2018.

Redakcija

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice dobio je nagradu za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom Zagrebačke županije u protekloj godini!

Velimir Šandor, član AKOSI Uspon, lani je u Londonu osvojio svjetsku broncu u bacanju diska (17,95 m) te zlatnu medalju u spojenim kategorijama F32, F51 i F53 (17,59 m) na Svjetskim igrama, dok je Nataša Sobočan na 7. IWAS Svjetskim igrama osvojila broncu bacivši disk 15,28 metara u spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57


Nina Mikulin iz Taekwondo klub Velika Gorica i Matej Matić iz HNK Gorica dobili su nagradu u kategoriji najboljih mladih sportašica i sportaša do 15 godina.

Uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, među kojima se našao i Darko Blažinčić iz HNK Gorica.

Melani Adamić Golić iz Taekwondo kluba Zaprešić i Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2017. godinu. Priznanje za najbolju žensku ekipu primile su rukometašice RK Dugo Selo '55, a u muškoj kategoriji kuglači Kuglačkog kluba Zaprešić.

Najboljim sportašem s invaliditetom Zagrebačke županije proglašen je stolnotenisač Pavao Jozić, član STKOI 'Synergia' iz Samobora.

Nagrada za životno djelo pripala je Željku Kiseljaku, dugogodišnjem sportskom djelatniku i tajniku Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića. (Foto: Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice)