°C 14

3. HNL: Udarnik propustio skinuti lidera Opatiju

07.10.2017.

Igor

Sekunde su dijelile nogometaše Udarnika od velikog iznenađenja u Opatiji gdje su kod istoimenog lidera do posljednjih trenutak držali tri boda u džepu. No, u posljednjim trenucima debele sudačke nadoknade primili su gol za 2:2. 

-Velika šteta, bili smo blizu. No, primili smo gol u 97. minuti- pomalo tužna glasa javio nam je krajnji rezultat sportski direktor Udarnika, Darko Janječić- Žica.

Udarnik je poveo preko Nikole Brajka u 49. minuti, da bi domaćini preko Alena Matovine u 61. iz jedanaesterca vratili stvari na početak. Petnaest minuta kasnije Matej Kelava je ponovno doveo Kurilovčane u vodstvo koji su tri boda u džepu držali doslovno do posljednjih sekundi, no jednostavno nisu uspjeli jer ukazao se Ivan Kovačević koji je spasio domaćine od poraza, ali i gubitka prvog mjesta.

Ovako i dalje drže bod prednosti pred Vinogradarom koji je u Španskom s 2:0 uz dva pogotka Igora Prijića porazio Špansko. Uspješan gost bio je i Jadran koji je u Pazinu u istarskom derbiju s 2:1 porazio Pazinku. Do boda su u gostima kod Rudara došli nogometaši Vrbovca odigravši 0:0, dok je HAŠK na Krku kod istoimenog domaćina odigrao 1:1.

Domaće pobjede upisali su Maksimir koji je s 2:1 slavio kontra Vrapča, Dubrava Tim Kabel je s 1:0 porazila Dugo Selo, dok je Zagorec u Krapini s 4:1 nokautirao bivšeg prvoligaša, Zagreba.