°C 6

3. HNL : Pretposljednje jesensko kolo bez velikih iznenađenja

27.11.2018.

Redakcija

Pretposljednje kolo jesenskog dijela prvenstva 3. HNL Zapad nije donijelo velika iznenađenja, a takvi su bili i rezultati predstavnika Zagrebačke županije.

Premda je na ljestvici bolje plasirana momčad Dugog Sela na gostovanje kod prošlosezonskog viceprvaka Opatije nije otiošla u statusu favorita. Podno stijena riječke Kantride gdje je Opatija domaćin ove sezone Dugoselčani se nisu najbolje snašli na samom početku što je domaća momčad kaznila te dvama pogocima Bogolina povela 2:0 nakon dvadesetak minuta igre. Premda je bilo prigoda za povratak igrači trenera Biškupa nisu uspjeli realizirati kreirane prilike te je 2:0 bio i konačan rezultat.

Mlada momčad Kurilovca gostovala je pak kod novaka u 3. HNL momčadi Jaruna. Rano subotnje poslijepodne privuklo je 200-tinjak gledatelja koji nisu vidjeli previše zanimljivu utakmicu, sa samo nekoliko neiskorištenih (polu)prilika bez pogodaka. Kurilovcu je ovo treća uzastopna podjela bodova.

Vrbovec je na svom stadionu ugostio Maksimir, starog sportskog rivala iz trećeligaškog društva. Kada su domaći poveli preko Ćosića već u 4. minuti dala se naslutiti efikasna utakmica, no unatoč prigodama na obje strane u ostatku utakmice pogoci su izostali pa je Vrbovec minimalnom pobjedom uknjižio nova tri boda.

U posljednjoj utakmici kola vodeći sastav lige Vinogradar u nedjelju je ugostio Zagreb, nekadašnjeg prvaka Hrvatske koji „životari“ na posljednjem mjestu ljestvice bez osvojenih bodova. Razlika u kvaliteti je bila evidentna pa su zeleni na krilima najboljeg strijelca lige Prijića slavili sa visokih 9:1, a u strijelce su se još upisali Dučkić (2), Štulec i Ivkovčić dok je za počasni pogodak za goste iz glavnog grada zabio Tramontana pogodivši iz kaznenog udarca.