°C 3

1. ŽNL: Rugvica preuzela vrh

01.06.2017.

Igor

Nakon 28. kola Prve županijske lige dogodila se promjena na vrhu. Turopoljac koji je gotovo cijelu jesen i cijelo proljeće bio vodeći s prve je pozicije smijenila Rugvica koja je u jučerašnjem susretu s 2:1 svladala Meštricu. 

Kako je susret između Turopoljca i Dinamo Hidrela odgođen za 7. lipnja Rugvica sada ima tri boda više od momčadi iz Kuča koja je u jednom trenutku ovog proljeća imala osam bodova prednosti. Budu li ove dvije momčadi na kraju prvenstva bodovno izjednačene naslov prvaka i ulazak u Jedinstvenu županijsku ligu slavit će se u Rugvici čiji su igrači slavili u oba međusobna susreta.

Pobjeda Vatrogasca od 6:1 nad Slogom iz Križa najuvjerljivija je pobjeda kola iza nas u kojem su još igrali; Buna-Ban Jelačić (B) 1:0, Lonja-Zvekovac 0:2, Turopolje-Sava 1:5, Dubrava-Oborovo 74 3:2 i Ban Jelačić (V)-Brcko 3:2.

U pretposljednjem 29. kolu koje se igra u nedjelju, 4. lipnja od 18 sati igraju; Rugvica-Buna, Meštrica-Ban Jelačić (V), Brcko-Dubrava, Oborovo 74-Turopolje, Sava-Lonja, Zvekovac-Vatrogasac, Sloga-Turopoljac i Dinamo Hidrel- Ban Jelačić (B).