°C 5

Županiji nagrada " Stvaratelj stoljeća "

05.03.2018.

Redakcija

Zagrebačka županija dobitnik je nagrade „ Stvaratelj stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, koja je ovog vikenda u sklopu Regionalnog summita poduzetnika „ 300 najboljih“ dodijeljena u Dubrovniku. U ime Zagrebačke županije nagradu je preuzeo župan Stjepan Kožić.

-Primiti priznanje tako značajnog naziva 'Stvaratelji za stoljeća' velika je čast, ali isto tako i velika odgovornost i motivacija svima nama da s istim entuzijazmom nastavimo raditi i u budućnosti- istaknuo je Kožić.
Zagrebačka županija jedina je županija, odnosno regija koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 8 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Italija, Makedonija, Austrija i Srbija), a u istoj kategoriji nagrađeni su i gradovi Šibenik, Pleternica i Ivanec iz Hrvatske te Podgorica iz Crne Gore.

O dobitnicima je odlučivao trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja sastavljen od 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof. dr. Sinišom Zarićem. Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu, za doprinos razvoju poduzetništva u SiJ Europi, za životno djelo u poduzetništvu, za izraziti profesionalizam u obavljanju osnovnog javnog poziva, za doprinos promociji poduzetništva u SiJ Europi te za mladog stvaratelja za stoljeća.

-Zahvaljujem se stručnom žiriju koji je između velikog broja regija iz 8 zemalja izabrao upravo Zagrebačku županiju da se danas predstavi kao primjer dobre prakse u smislu poticanja poduzetništva te se s ponosom priključi zajednici Stvaratelja za stoljeća – izvijestio je Kožić u prvom dijelu Regionalnog summita.

Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima, te ulaganjima u 20 aktivnih poduzetničkih zona u kojima trenutno posluje 300 tvrtki koje zapošljavaju preko 6.000 ljudi.  Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka Županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine i to 10,3 posto.