°C 5

Župan predložio da se Dani vina presele u Zelinu

08.06.2018.

Maja Ivčić

Na jučerašnjem otvorenju Dana vina u Jastrebarskom nije manjkalo političkih trzavica na relaciji župan-gradonačelnik Jastrebarskog. Nakon što mu je gradonačelnik Zvonimir Novosel s govornice dobacio da napokon izgradi školu na sajmištu kako bi se Dani vina mogli održavati negdje drugdje, župan mu je odvratio: "Može, predlažem u Svetom Ivanu Zelini!"

Izašavši na pozornicu gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel pozdravio je sve prisutne i tom se prilikom osvrnuo na prošlogodišnje izjave kad je rekao da se Vinske svečanosti na sajmištu održavaju po posljednji put zbog nove škole koja se ondje trebala početi graditi. Bilo je to nekoliko mjeseci nakon lokalnih izbora i žustre kampanje u kojoj se u Jaski hvalilo izvrsnim odnosima sa Zagrebačkom županijom i županom Kožićem s kojim je nakon dugih osam godina napokon dogovorena gradnja "nove i moderne škole" u Jaski.

Sve je tada, "bilo spremno" za radove koji su, prema najavama, trebali početi još prije godinu dana, no kako do toga nije došlo, izgleda da nije bilo ni razloga da se manifestaciju preseli, pa je Novosel na kraju svog jučerašnjeg obraćanja rekao:

-Od ove godine manifestaciju održavamo pod novim starim imenom i u novom terminu, a županu ipak zamolba da što prije sagradi novu školu, pa da Dane vina preselimo gdje god treba, a to može biti neka druga lokacija – kazao je gradonačelnik.

Ideja o promjeni lokacije Dana vina izgleda da ni županu nije nimalo mrska, štoviše, on bi je čak preselio u neki drugi grad, i to po svemu sudeći, podalje od Jaske!

-Vinari, možete i dalje očekivati podršku Zagrebačke županije, a hoće li ovi Dani vina biti zadnji na ovom mjestu ili negdje drugdje, evo ja predlažem da to bude u Svetom Ivanu Zelini pa će ovo biti zadnji dani na ovom mjestu! – kazao je župan ne osvrnuvši se niti jednom riječju na pitanje izgradnje nove škole.

Pokazalo je to da odnosi između župana Kožića i jaskanskog gradonačelnika nisu više bajni kao uoči prošlogodišnjih izbora, što će se, kao i uvijek, ponovo odraziti na građane koji čekaju ispunjenje (pustih) obećanja.