°C 0

Zmajlović komentirao situaciju u županijskoj Skupštini

01.12.2017.

ivana

U Saboru je danas održana konferencija Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu  „Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji“.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak te predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, upozorili su kako imaju indicije i saznanja da se u skupštini Zagrebačke županije odvija politička trgovina glasovima vijećnika. Informacije koje imaju podijelit će sa nadležnim institucijama, a HDZ-ovcima su poručili da im plan neće proći.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a izmeđuostalo pozvao Jasminku Mataušić koja je, kako je sama rekla, izašla iz stranke jer nije zadovoljna politikom HSS-a  da vrati mandat HSS-u s kojim je i dobila izbore.

-Pokušavaju opstruirati i rušiti legalno i legitimno izabranu vlast u Zagrebačkoj županiji što je nedopustivo! Svoja saznanja rado ću podijeliti sa nadležnim institucijama-komentirao je Beljak situaciju u Zagrebačkoj županiji gdje su HDZ,HSLS, HNS, BM365 i nezavisni vijećnici tražili smjenu predsjednika Skupštine Mihaela Zmajlovića.

-Hrvatska javnost mora biti upoznata s kaosom koji se odvija u Zagrebačkoj županiji. Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima. Većinu skupljaju po kafićima, a predsjednika skupštine biraju na tiskovnim konferencijama. Pozivam nadležne institucije da reagiraju jer se ovdje opasno spominju nemoralne ponude, namještanje poslova određenim tvrtkama u vlasništvu skupštinara te licitiranje mjestima u državnoj administraciji. Poručujem vrućim HDZ-ovim glavama da se smire. Izgubili ste izbore i poštujete volju birača. Na nacionalnoj razini HDZ priča o stabilnosti, a ovdje uvodi kaos u županiju koja je uspješna i za primjer drugima-poručio je Mihael Zmajlović.

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak ispričao je župana Stjepana Kožića zbog spriječenosti sudjelovanja na konferenciji i njegovu izjavu podijelio s javnošću:

"Iskreno se nadam da ničim neće biti ugroženi projekti u realizaciji kao i oni planirani, posebno mislim na izgradnju škola, sportskih dvorana, pomoći našim gospodarstvenicima, OPG-ima itd.Na lokalnim izborima u svibnju ove godine pobijedila je koalicija HSS-SDP-HNS-Laburisti. Birači su jasno iskazali svoju volju na izborima i to se mora poštivati. Oštro osuđujem sve one koji pokušavaju izigrati volju građana i doći na vlast političkom trgovinom.''