°C 21

Zelinski dvojac u pritvoru: Pokušali ukrasti dva automobila, treći uspjeli pa sletjeli s ceste

17.04.2019.

Romana Šimek

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 35 i 36 godina zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Rano ujutro, 15. travnja, oko 4.20, zajedno su došli do garaže gdje su otvorili otključana garažna vrata, došli do osobnog automobila marke Fiat Bravo, otvorili otključana vrata vozila, spustili ručnu kočnicu, izbacili vozilo iz brzine te ga izgurali prema ulici. Tom prilikom su udarili u krilo otvorenih dvorišnih vrata, nakon čega su u pokušaju da oslobode vozilo, pokušali ga upaliti ključem koji je bio ostavljen u bravi za paljenje, u čemu nisu uspjeli iz razloga što ih je čuo vlasnik vozila i upalio vanjsko svjetlo, zbog čega su se osumnjičeni dali u bijeg.

Također, sumnja se da su nekoliko sati kasnije, oko 9.30 sati mjestu Sveti Ivan Zelina, u Dubovcu Bisačkom, zajedno došli do ulaznih vrata kuće, koja su obili i otvorili, ispremetali stvari i otuđili novac, dva mobitela i punjač te pakiranje s iglama za šivanje.

Nadalje, sumnja se  i da su tijekom noći s 14. na 15. travnja, između 18  i 8 sati, također u Svetom Ivanu Zelini, u Ulici Vladimira Nazora, zajedno došli do automehaničarske radionice, gdje je ispred bio parkiran neispravan osobni automobil marke Peugeot Expert, s ključem u kontakt bravi, a koje su pogurali par metara dalje niz ulicu, gdje su ga ostavili i udaljili se.

Tijekom iste noći, između 17 i 8 sati, došli su u Zagreb u Filipovićevu ulicu, gdje je bio parkiran osobni automobil marke Ford Focus i tu su ga, na neutvrđen način otvorili, ušli unutra, u pretincu za rukavice pronašli rezervni ključ kojim su ga upalili i odvezli se. Nedaleko toga, uslijed neprilagođene brzine sletjeli su na meki teren te nisu uspjeli izvući vozilo na kolnik te su se udaljili.

Ujedno se sumnja da su  i između 1 i 2. travnja u vremenu od 23.30 do 8.30 sati došli na adresu u Zagrebu u Badalićevoj ulici, gdje je bio parkirano osobno vozilo marke VW Golf kojem su također bila otključana vrata te su iz pretinca vozila otuđili mobitel.

Ukupna materijalna šeta iznosi oko 44.500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

foto: Ilustracija