°C 11

Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga

28.06.2018.

Vana Pocrnjić

U Svetom Ivanu Zelini, na zelinskom trgu instaliran je regal za dijeljenje i razmjenu literature. Regal je postavljen 1. lipnja za vrijeme 1. Međunarodnog književnog festivala sa sajmom knjige "Četiri godišnja doba književnosti: Ljeto i Zelina." Projekt je osmislilo i realiziralo Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina, na dobrobit članova lokalne zajednice.

Građani se smiju služiti njime i njegovim sadržajem tako što će puniti regal s izdanjima čijeg se vlasništva dobrovoljno odriču, posuđivati odnosno uzimati knjige i publikacije, koje mogu ali ne moraju vratiti (preporuka je vraćati knjige, barem tako dugo dok police ne budu pristojno popunjene).

-Mole se korisnici da vode računa da su knjige primjereno posložene, tako da ne ispadaju s polica, te da su okrenute hrptom prema van i na pravu stranu, da bi ostali korisnici jasno mogli iščitati naslove i autore- kazali su iz POU Zelina.

Regal za dijeljenje i razmjenu literature je oslikala likovna umjetnica i pedagoginja Nina Kavić uz pomoć članica likovne grupe koju vodi u Osnovnoj školi „Dragutin Domjanić“.

 

(Foto: POU Zelina)

Galerija slika

Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga Zelina: Prvi regal za dijeljenje i razmjenu knjiga