°C 18

Zelina: Preuređena posudionica invalidskih pomagala

12.09.2017.

Igor

Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina preuredilo je i obnovilo tijekom ljeta svoju Posudionicu invalidskih pomagala. 

U dvije prostorije u "Staroj školi" stavljene su keramičke pločice i police kako bi se lakše organizirao prihvat i izdavanje pomagala. Također, za potrebe posudionice nabavljeno je pet električnih kreveta te dvije stolice za toaletu.

Posudionica invalidskih pomagala u Zelini djeluje od 2005. godine i na raspolaganju ima bolničke krevete, invalidska kolica, stolice za toaletu, "štake" i ostala potrebna pomagala. Inače, svake godine oko 60 građana koristi neku vrstu invalidskih pomagala.

-Građani mogu besplatno posuditi, uz prethodni dogovor, pomagalo na rok od 6 mjeseci. Ako raspolažemo s traženim pomagalom, ono se izdaje isti dan. Kada prestane potreba uslijed ozdravljenja ili druge okolnosti invalidsko pomagalo se vraća i postaje dostupno drugim ljudima u potrebi- kažu iz Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina.

Isto tako iz društva pozivaju sve građane one koji imaju bilo kakvo pomagalo, a koje im više nije potrebno da ga darivaju Crvenom križu i tako pomognu ljudima u potrebi.