°C 10

Zaprešić: Za 26 milijuna kuna obnovljena OŠ Kupljenovo

17.10.2018.

Redakcija

Službeno je otvorena dograđena škola u Kupljenovu, s novosagrađenom sportskom dvoranom. Na krovu dvorane smješteno je sportsko igralište, odbojkaško i košarkaško. Ovu školu, u šest razrednih odjela, sada u jednoj smjeni, polazi 81 učenik.

-Ovakva škola bila je naša dugogodišnja želja, a sada je ponos cijeloga kraja. Vjerujem, oplemenit ćemo je prijenosom znanja i vrednotama koje ćemo njegovati u djeci-rekla je ravnateljica Jadranka Kekelj.

U dogradnju i energetsku obnovu škole, kao i gradnju jednodijelne sportske dvorane, zajedno s nabavom opreme, uloženo je 26,6 milijuna kuna. Najveći iznos, 19,1 milijun kuna osigurao je osnivač škole - Grad Zaprešić, Županija je izdvojila 5,4 milijuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 2 milijuna kuna.

-Način financiranja trebao bi biti primjer kako raditi i u drugim sredinama. Zajedničkim snagama, u ovom slučaju lokalne i regionalne uprave i Ministarstva regionalnog razvoja, lakše se dolazi do novih objekata, a time i nove kvalitete obrazovanja na našem području- poručio je župan Stjepan Kožić, podsjetivši na osjetna ulaganja Županije u školstvo.

Samo ove godine, za kapitalnu gradnju, osigurano je 50 milijuna kuna. Preuređenjem postojećeg i dogradnjom novog školskog prostora, škola u Kupljenovu ima osam učionica s pripadajućim kabinetima, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, a osim jednosmjenske nastave, omogućen je i produženi boravak u školi.


-Ova investicija je doprinos Grada pronatalitetnoj politici. Energetski smo obnovili škole u Pojatnom, Jablanovcu, upravo je završena rekonstrukcija OŠ Ljudevita Gaja, a pred nama je gradnja sportske dvorane uz OŠ Antuna Augustinčića“, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, poručivši da se iz Zaprešića ne odlazi, dapače mlade obitelji u njega dolaze.

-Ove školske godine, generalno, imamo više osnovnoškolaca. Ovakvim investicijama, kroz obrazovanje želimo našoj djeci pružiti bolju budućnost-rekao je Turk.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Zaprešić: Za 26 milijuna kuna obnovljena OŠ Kupljenovo Zaprešić: Za 26 milijuna kuna obnovljena OŠ Kupljenovo