°C 3

Zaprešić: Potrošnja energije bit će smanjena za gotovo 70%

19.07.2018.

Vana Pocrnjić

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Zaprešiću dodijelio je bespovratna sredstva u iznosu od 3,4 milijuna kuna za održavanje odgojno obrazovnih ustanova. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo ga je s 2 milijuna kuna, a ostatak potrebnih sredstava podmirit će Grad Zaprešić iz proračunskih sredstava. Vrijednost projekta iznosi oko 7 milijuna kuna.

Projektom su obuhvaćeni radovi na novoj fasadi OŠ Ljudevita Gaja, također je napravljena zamjena dijela vanjske stolarije, ravni krov dobio je novu toplinsku izolaciju i hidroizolaciju, a dio kosog krova limeni pokrov. U postojećoj kotlovnici zamijenjen je kotao kako bi se poboljšala energetska svojstva, dok je rasvjeta zamijenjena novom LED rasvjetom.

Rezultat ovog projekta bit će energetski obnovljena zgrada s certifikatom B razreda, smanjene potrošnje energije za grijanje i hlađenje za gotovo 70% na godišnjoj razini. Radovi energetske obnove OŠ Ljudevita Gaja pri samom su završetku.

Osim novoobnovljene škole, Grad se pobrinuo da učenike ujesen dočekaju i novi, numerirani školski ormarići, za koje će im ključevi biti uručeni početkom školske godine.

(Foto: Grad Zaprešić)