°C 11

Započela jednosmjenska nastava u OŠ Rakovec

11.09.2017.

Igor

Novu školsku godinu rakovečki osnovnoškolci dočekali su u veselom tonu jer ih je dočekalo puno lijepih iznenađenja. Jedno od njih je i jednosmjenska nastava čime je ova škola te postala jedna od rijetkih koja je uspjela postići tako visok standard obrazovanja za svojih 114 učenika.

Realizacija ovog projekta započela je prošle godine gradnjom školske sportske dvorane, energetskom obnovom školske zgrade te njenim opremanjem u čemu su uvelike pripomogli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Zagrebačka županiji koji su sufinancirali ovaj za općinu Rakovec i sve njene stanovnike iznimno važan projekt.

Također, škola je uključena u sustav e- škola te je dobila i e- učionicu s pametnom pločom i tabletima, što je financirano sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

Kao i prošle školske godine, Općina Rakovec nabavila je mape i kolaže za likovni za sve učenike, te 216 novih knjiga, naslova lektire za školsku knjižnicu.