°C 26

Zajedno molili za žrtve šume Gović

19.06.2017.

majai

Da se njihova žrtva nikad ne zaboravi, a strašan zločin počinjen nad njima nikada ne ponovi... Riječi su to koje odzvanjaju gustom govićkom šumom gdje su svoje živote položili Jaskanci – žrtve komunističkog zločina 1945-1947.godine. Na mjestu njihova stradanja 2005. godine je postavljen križ kod kojeg im se svake godine odaje počast.

Svečana komemoracija i molitva za žrtve u šumi Gović održana je jučer nakon svete mise zadušnice u župnoj crkvi Svetog Nikole u Jastrebarskom. Okupljeni građani molili su za duše stradalih te da se takav strašan zločin nikada ne ponovi.

Molitvu je predvodio monsinjor Juraj Jezerinac, a komemoraciju su pjesmom uveličali članovi župskog crkvenog zbora, te recitacijom glumac Gradskog kazališta Jastrebarsko Ivan Zoretić.

Svijeće kod križa položili su potom predstavnici Grada Jastrebarskog i političkih stranaka, obitelji žrtava i okupljeni građani.

Galerija slika

Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović Zajedno molili za žrtve šume Gović