°C 4

Zagrebačka županija nagradila 240 učenika

14.06.2018.

Vana Pocrnjić

Nagrade su uručene za 81 prvo mjesto, 82 druga mjesta i 77 trećih mjesta na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima kao i onima iz vjeronauka, debate.. Zagrebačka županija pobrinula se za novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna te prijenosna računala i pametne telefone, dok je Hrvatski Telekom ove godine donirao 10 tableta.

-Dragi učenici, vi ste ponos Zagrebačke županije, a broj odličja i nagrada koje osvajate sustavno raste. Prošle godine nagradili smo 214 učenika, a ove godine s velikom radošću vas 240– rekao je župan Kožić.

Naime, Zagrebačka županija osigurala je 12 milijuna kuna za nabavu obveznih udžbenika za sve učenike osnovnih škola, odnosno fiksan iznos od 470 kuna po učeniku, dok će se gradovi i općine prema potrebi i u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima pobrinuti za nabavu dopunskih nastavnih sredstava za učenike sa svog područja.

-Sutra je posljednji dan ove školske godine i pred nekima od vas su prve velike odluke koju srednju školu ili fakultet upisati. Pozivam vas da se prijavite na natječaj za županijske stipendije koji se raspisuje u rujnu. Pratite naše web stranice jer svi bodovi koje ste osvojili na državnim natjecanjima uzimaju se u obzir, a stipendija od mjesečno 500 kn za učenike odnosno 1000 kn za studente uvijek dobro dođe – poručio je Kožić naglasivši da će u rujnu sve učenike osnovnih škole na području Zagrebačke županije dočekati besplatne knjige.

U sklopu svečanosti, koja se održala u Svetom Ivanu Zelini, prigodni program izveli su učenici OŠ Ksaver Šandor Gjalski iz Donje Zeline.

(Foto: Zagrebačka županija)