°C -2

Za zaposlene u vrtićima 5 posto veća plaća ove godine

15.01.2018.

ivana

Nakon 6 mjeseci pregovaranja danas je u Uredu gradonačelnika Vrbovca potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću Vrbovec. Potpisali su ga gradonačelnik Denis Kralj i sindikalna povjerenica ove ustanove Snježana Prebežić.

-Nakon šest mjeseci pregovora mislim da smo našli kompromisno rješenje kojim bi svi trebali biti zadovoljni. Ovim smo ugovorom uskladili mogućnosti Grada i želje naših vrijednih zaposlenika u Vrtiću – izjavio je gradonačelnik Kralj.

-Nadamo se i dalje uspješnoj suradnji kao i do sada. Ne možemo reći da smo sto posto zadovoljni. Hvala Gradu i na ovome, ali nadamo se da ćemo ubuduće postići još kvalitetnija rješenja – kazala je sindikalna povjerenica Dječjeg vrtića Vrbovec Snježana Prebežić.Ovim kolektivnim ugovorom, točnije trećim izmjenama, zaposlenici u Vrtiću ove godine mogu očekivati rast plaća za ukupno 5 posto – 2 posto od 1. veljače i 3 posto od 1. srpnja – pojasnila je predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić dodavši:

-Regulirali smo drukčije pitanje prijevoza, te otpremnine povisili na šest proračunskih osnovica. Još uvijek nismo zadovoljni dosegnutom razinom ujednačavanja koeficijenata. Uvažavamo trenutak u kojem se nalazimo, a dogovorili smo da pregovore nastavljamo dok ne dosegnemo razinu naših zahtjeva. Inače, zahvaljujem pregovaračkim timovima na korektnom socijalnom dijalogu, kakav u Vrbovcu imamo niz godina. (F.S.)