°C 7

Za prehranu učenika 1,4 milijuna kuna

10.05.2018.

Redakcija

Iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Zagrebačkoj županiji odobreno je 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.

Riječ je o projektu koji se u ovoj školskoj godini provodi u 27 škola, a navedenim iznosom osigurana je prehrana za 1384 učenika.

Svrha projekta je ublažavanje dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći u vidu podjele hrane u osnovnim školama, a sredstvima FEAD-a financiran je u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Posredničko tijelo u provedbi projekta je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je za navedeni projekt Zagrebačkoj županiji i odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, i to milijun i 412 tisuća kuna.

U projekt su uključeni učenici koji dolaze iz jedno-roditeljskih obitelji, obitelji u kojima su jedan ili oba roditelja nezaposlena, obitelji s više djece teškog imovinskog stanja, korisnici su socijalne pomoći, učenici s posebnim potrebama teškog imovinskog stanja te učenici koji primaju dječji doplatak.

Foto: Zagrebačka županija