°C 16

Vrbovec slavi!

14.06.2017.

Igor

Brojnim sadržajima i programima Vrbovec već tjedan dana slavi svoj nadolazeći Dan grada, dan župe sv. Vida, I. osnovne škole i Dan obrtnika. Središnja proslava je sutra, 15. lipnja, na sam blagdan zaštitnika župe. 

Cjelodnevni program otvorit će vrbovečki vinari u svom Domu 15. Izložbom najboljih vina ovoga kraja u 9,30 sati. Sat kasnije gradsko izaslanstvo će položiti vijence i zapaliti svijeće podno spomen-obilježja Hrvatska kocka u središnjem parku, a pomoćni biskup zagrebački mons. Zlatko Koren predvodit će u 11 sati svečano misno slavlje u čast sv. Vida.

Središnji događaj sutrašnjeg dana je svečana sjednica Gradskoga vijeća u hotelu Bunčić, gdje će se prigodnim slovom javnosti obratiti novi predsjednik Dejan Jaić te novoizabrani gradonačelnik Denis Kralja. Na sjednici će biti dodijeljene i tradicionalne nagrade grada, a navečer se na ljetnoj pozornici održava kulturno-umjetnički program. Večer se na pozornici nastavlja u zabavnom tonu.

Naravno, povodom sutrašnjeg dana, Vrbovčanima se i njihovim gostima priprema svakodnevna događanja sve do nedjelje (sportski programi traju do 25.lipnja), kada se u Vrbovcu prvi put održavaju 18. susreti pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Zagrebačke županije. (F.S.)