°C 26

Vrbovec proslavio Dan grada

16.06.2017.

Igor

Svečano je jučer bilo u Vrbovcu gdje je nizom događanja proslavljen Dan grada. Naime, 15. lipnja na blagdan svetog Vida Vrbovec slavi Dan grada, župe svetog Vida, dan obrtnika kao i dan I. osnovne škole. 

Proslava je započela još u jutarnjim satima tradicionalnom izložbom vina vrbovečkih vinara, nakon čega je gradsko vodstvo predvođeno gradonačelnikom Denisom Kraljem, gradski vijećnici predvođeni predsjednikom Vijeća Dejanom Jaićem, braniteljske udruge kao i ostale gradske institucije položile vijence na spomen obilježju Hrvatska kocka. 

Zajedništvom do ostvarenja svih projekata

Najsvečaniji trenutak proslave bila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su se okupljenim uzvanicima obratili novoizabrani gradonačelnik Denis Kralj iza kojeg su tek četiri radna dana, te predsjednik Vijeća Dejan Jaić. U svom dosadašnjem radu novi je gradonačelnik donio odluku o smanjenju naknada zamjenicima gradonačelnika i gradskim vijećnicima, a već idućega tjedna na sjednici Vijeća povećat će se naknada za novorođenčad.

-Predizborno vrijeme je gotovo, ono je iza nas. Za četiri odrađena dana mislim da je ovo dovoljno, a što će biti za godinu dana vidjet ćemo- rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Kako bi Vrbovec u narednom razdoblju postao boljim gradom, predsjednik Vijeća je sve pozvao na zajedništvo.

-Želim da vrijeme koje je ispred nas ne bude politika isključivosti, već naprotiv jedno zajedništvo u kojem možemo učiniti uistinu bolji Vrbovec za sve nas. Ja Vrbovec vidim i šire, jer Vrbovec sam ne može biti otok za sebe. Vrbovec ima priliku biti drugačiji, a vjerujem da će te nam u tome pomoći svi vi koji ste ovdje. Odgovornost nas lokalnih političara je da pokažemo to zajedništvo te da s onim što je bilo dobro u prethodnom razdoblju da s time nastavimo dalje, a da ono što nije bilo dobroga mijenjamo i učinimo još boljim- istaknuo je predsjednik Vijeća Dejan Jaić.

Slavku Fukatu nagrada za životno djelo

Već tradicionalno za Dan grada zaslužnim pojedincima i udrugama uručuju se priznanja. Uz nagradu za životno djelo koju je primio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Slavko Fukat uručene su i četiri godišnje nagrade koje su primili obrt za čuvanje djece „Palčić“, vlasnice Đurđice Palikuća, Udruga „Ružin krug“ te DVD Peskovec i Žunci. 

-Neskromno bi bilo reći da priznanja ne gode. Ova priznanja rezultat su dugogodišnjeg rada ne samo nas nego i sredina koje su nas u tome poduprle. Nadam se da će se naš trag vidjeti i u buduće- u ime svih nagrađenih rekao je ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo, Slavko Fukat. (FOTO: VIDEOMIX)

Galerija slika

Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada Vrbovec proslavio Dan grada