°C 4

Vozači ponovno pod povećalom policije

08.03.2018.

Redakcija

Na području policijske uprave zagrebačke policija će i ovog vikenda provoditi akciju Alkohol, droga i brzina prilikom koje će svaki zaustavljen vozač biti podvrgnut alkotestu.

Akcija će se u noćnim satima provoditi od 9. do 12. ožujka, a policijski službenici pojačano će  postupati u prometu tj. pojačano će nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepridržavanje ograničenja brzine te ostale prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Policija ovu akciju provodi prvenstveno zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu na području PU zagrebačke u 2018. godini, a u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Iz policije najavljuju kako će svaki zaustavljeni vozač biti podvrgnut alkotestiranju, a sankcionirat će se i utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.