°C 13

Više od 10 tisuća preuzimanja mobilne aplikacije Vision One

23.11.2017.

Igor

Preuzimanjem samo jedne mobilne aplikacije - Vision One, na jednostavan, brz i praktičan način mogu se na jednom mjestu saznati informacije o turističkoj ponudi 14 kontinentalnih županija. Aplikacija, u svega godinu dana, bilježi više od 10 tisuća preuzimanja. Turistička zajednica Zagrebačke županije bila je prva županija koja je u projekt uključila sve svoje gradove.

-Sve naše turističke proizvode: eno-gastro, kulturni turizam, izletišta i slično, stavili smo u jednu aplikaciju. Ustvari, radi se o mreži aplikacija na jednoj platformi, pa se samo jednim klikom, na jednu ikonu, mogu pronaći podaci o turističkoj ponudi cijele kontinentalne Hrvatske. Dio platforme je i aplikacija prodajnog tipa „Zelena kuća“ putem koje se, uz osiguranu dostavu, mogu kupiti lokalni proizvodi i suveniri- izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije na 3. Vision One VIP susretu, održanom u Duhovno-obrazovnom centru „Marijin dvor“ Lužnica u Zaprešiću.

Projekt je pokrenut u ljeto 2016., a krajnji mu je cilj umrežiti turističku ponudu svih hrvatskih županija. U međuvremenu je prešao i granice RH, te se razvija i u susjednoj Sloveniji.

-Korištenjem ove aplikacije turisti dobivaju umreženu i kompletnu informaciju bez da moraju preuzimati na desetke drugih aplikacija mijenjajući gradove, županije i svoje interese. Sve što turistima treba objedinili smo na jednome mjestu- rekao je Danijel Botić, voditelj prodaje i marketinga Vision Teama.