°C 10

Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta

29.12.2017.

majai

Sljedeće ljeto bit će prvo ljeto u kojem će Goričani osvježenje moći potražiti na gradskom bazenu, pokazuju to radovi na ovom objektu kojega je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

Radovi na gradskom bazenu sada su u svojoj prijelomnoj fazi prelaska s grubih građevinskih radova na uređenje i opremanje.

- Grubi radovi su gotovi i objekt je pod krovom, zatvoreni su ravni krovovi te kosi krov iznad samog bazena i možemo reći da "voda više ne curi". Do kraja siječnja bi i stolariju završili i time zatvorili objekt te onda kreću unutarnji radovi koji se mogu paralelno izvoditi - kaže Željko Črnjak, koordinator na gradilištu gradskog bazena.

Planiranom dinamikom radova očekuje se da bi u travnju, najkasnije svibnju, objekt mogao na tehnički pregled, a što bi značilo da bi prije ljeta bio i otvoren.

- Projekt je to koji se desetljećima čekao i obilaskom gradilišta željeli smo vidjeti u kojoj je fazi gradnja. Vidi se sada već kako iznutra izgledaju veći i manji bazen, a time i koliko je obiman i kompleksan projekt jer želimo po najmodernijim standardima imati kvalitetu i sigurnost korištenja - istaknuo je gradonačelnik Barišić najavivši i odmah po otvorenju unutarnjih bazena pripremu projekta vanjskih bazena.

Uz sklopu bazena već sada su predviđeni prostori i predinstalacije za buduće vanjske bazene, a gradi se i parkiralište. No, ipak komplikacije su se pojavile oko pristupa samome parkiralištu.

- U bazen smo uložili 40-tak milijuna kuna što je jako puno, samo Velika Gorica ima ovakav projekt, no imamo problem da pristupna cesta koju financira Grad Velika Gorica je još uvijek u vlasništvu Zagrebačke županije koja nikako da donese odluku kako bi mogli cestu izgraditi. Već godinu dana pokušavamo riješiti taj papirnati dio, proveli smo natječaje i potpisali ugovore, no ne možemo početi radove i ova opstrukcija od Zagrebačke županije nije dobrodošla i pozivam župana na ozbiljnost da se omogući da izgradimo pristupnu cestu prema bazenu - prozvao je župana Stjepana Kožića gradonačelnik Dražen Barišić.

(JO)

Galerija slika

Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta Velika Gorica: Bazen je pod krovom, radovi na pola puta